Tesla’nın Kârı Düşmeye Devam Ediyor

Tesla, beş yıl sonra Yarı kamyon rezervasyonları almaya başladı

Tesla’nın sorunları bitmiyor. Şirketin bugün açıkladığı mali sonuçlar beklentilerin altında kaldı. Elon Musk’ın şirketi değer kaybetmeye devam ediyor.

Elon Musk’ın kurucusu olduğu Tesla, elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasına öncülük ederek tarihi bir başarıya imza attı. Bu alanda öncü olması, şirketi uzun yıllar zirvede tuttu. Elektrikli otomobil pazarı büyüdükçe, şirketin kârı da büyüdü. Ancak bu büyüme beraberinde rekabeti de getirdi. Nitekim bugün elektrikli otomobil pazarı dünyanın en rekabetçi sektörlerinden birine dönmüş durumda.

Artık eskisinden çok daha ciddi bir rekabetle karşı karşıya olan Tesla, bu rekabete pazar payı kaptırmaya devam ediyor. Bu da şirketin hem hisse değerinin hem de kârının hızla düşmesine sebep oluyor. Şirket bugün son çeyreğin mali sonuçlarını açıkladı. Gerek Elon Musk’ın karıştığı olaylar, gerekse Cybertruck’ın sorunlu çıkışı sebebiyle kritik bir dönemden geçen şirket, son çeyreğin mali sonuçlarından da yara aldı. Çünkü şirketin kârı epey düşmüş durumda. Bu da yatırımcıları şirketten daha da uzaklaştıracaktır.

Tesla işten çıkarımlara başlıyor

Tesla son çeyreğinde toplam gelirini 21 milyar dolar, net gelirini ise 1.1 milyar dolar açıkladı. Oysa geçtiğimiz yılın aynı döneminde şirketin geliri 23.3 milyar dolardı. 2.3 milyar dolarlık bu düşüş tek başına da endişe verici. Ancak daha endişe verici bir şey var ki o da bu çeyrekteki kârının şirketin son altı yılda açıkladığı en düşük kâr olması. Bu düşüşün iki temel sebebi var. Birincisi dünya genelinde satışlarda yaşanan düşüş. İkincisi ise bu düşüşü yumuşatmak için fiyatlarda indirime gidilmiş olması. Başta ABD olmak üzere çeşitli ülkelerde uygulanan bu indirimler, şirketin kâr oranından yedi.

Fallout Satışlarındaki Patlama Büyüyerek Devam Ediyor