Bill Gates’in Kirli Çamaşırları Ortaya Dökülüyor

Bill Gates Elon Musk

Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in kirli çamaşırları çok yakında ortaya dökülecek gibi görünüyor. Microsoft’un başı epey ağrıyabilir.

Bill Gates uzunca bir süre teknoloji dünyasının en çok hayranlık duyulan, en saygın isimlerinden biriydi. Ancak son yıllarda Gates’in itibarı epey sarsıldı. Bir yandan covid aşılarıyla olan bağlantısı, diğer yandan adının Jeffrey Epstein skandalına karışması derken, Gates’a olan güven epey azaldı. Özellikle belli kesimlerde kendisi dünyanın en sevilmeyen insanları arasında yer alıyor. Bu eleştiriler ana akım medyaya çok yansımıyor olsa da çok yakında bu durum değişebilir. Çünkü yakın zamanda çıkacak bir kitap, Bill Gates’in kirli çamaşırlarını ortaya dökecek gibi görünüyor.

New York Times muhabiri Anupreeta Das tarafından kaleme alınan bu kitap, Bill Gates’e dair çarpıcı iddialar ve anekdotlar barındırıyor. Üstelik bunlardan bazıları Microsoft’un da başını ağrıtabilir.

bill gates

Kitap daha çıkmadan önce okuma şansı yakalayanların paylaştığı bilgilere göre, Anupreeta Das’ın kitabında Bill Gates’a dair oldukça çarpıcı iddialar var. Gates’in özellikle genç kadın çalışanlara karşı sürekli uygunsuz davranışlar sergilediği söyleniyor. Öyle ki bir noktada Microsoft yönetimi olaya el atmış ve genç kadın stajyerlerin Gates ile baş başa kalmasını yasaklamış. Bu, şirket yönetiminin Gates’in uygunsuz davranışlarından haberdar olduğunu gösteriyor ki bu da Microsoft’un başını epey ağrıtabilir.

Billionaire, Nerd, Savior, King: Bill Gates and His Quest to Shape Our World adlı kitapta Gates’in Jeffrey Esptein’le ilişkisine dair detayların da yer aldığı söyleniyor ama bunların arasında yeni bilgilerin olup olmadığı bilinmiyor. Ne olursa olsun, kitap çıktığında Gates’a dair algı ciddi şekilde değişebilir.

Amazon Prime Bu Ay 22 Oyunu Ücretsiz Verecek