Tesla satışları rekor kırıyor

Tesla işten çıkarımlara başlıyor

Elektrikli otomobil satışları her çeyrekte biraz daha artıyor. Bu sayede Tesla da satış rakamlarıyla yeni bir rekora imza atmayı başardı.

Elon Musk, Twitter’da bir türlü istediği başarıyı yakalamıyor olsa da Musk’ın diğer şirketleri başarılı gidişatlarını sürdürüyor. Hatırlarsanız Elon Musk’ın uzay şirketi SpaceX’in değerini kayda değer ölçüde arttırdığı haberini kısa süre önce sizlerle paylaşmıştık. Ancak Musk’ın iyi giden tek şirketi SpaceX değil. Musk’ın başarısının asıl kaynağı olan elektrikli otomobil şirketi Tesla da son dönemde oldukça iyi bir momentum yakalamış durumda. Öyle ki şirketin elektrikli otomobil satışları rekor seviyelere ulaşmış durumda.

Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre Elon Musk’ın elektrikli otomobil şirketi, 2023’ün ikinci çeyreğinde satış rakamlarıyla yeni bir rekora imza attı. Tesla satışlarındaki bu artışın arkasında elektrikli otomobil pazarındaki genel büyümenin olduğu düşünülüyor. Çünkü elektrikli otomobil satışlarındaki artış sürüyor. Öyle ki son çeyrekte sadece Tesla değil Çin merkezli elektrikli otomobil üreticisi BYD Co. da satış rekoru kırmayı başardı.

Tesla 137 milyon dolarlık ırkçılık davasını ucuza getirdi

Elon Musk’ın elektrikli otomobil şirketi geçtiğimiz çeyrekte dünya genelinde 466.140 elektrikli otomobili sahiplerine teslim etti. Böylece şirket Wall Street beklentilerinin üzerinde bir performans sergilemiş oldu. Bugüne kadarki en iyi çeyreğini geçiren Çinli elektrikli otomobil üreticisi BYD Co. ise aynı dönemde dünya genelinde 700 bin elektrikli ve hibrit otomobil satmayı başardı. Elektrikli otomobil satışlarındaki bu artış Tesla’nın hisselerine de yansıdı. Amerikalı otomobil üreticisinin hisse değeri yüzde 6.8’lik bir artış yaşadı.

Dune 2’den beklenen fragman geldi