Tesla Model 3 için yeniden sipariş almaya başladı

Tesla Model 3

Tesla, dokuz ay önce siparişe kapattığı Model 3 için yeniden sipariş almaya başladı. Menzili ilk başta düşünülenden düşük çıkan aracın fiyatı aşağı çekildi.

Elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasına öncülük eden tüm otomobil sektörünü değiştiren Tesla Motors, bugün hala elektrikli otomobil pazarının zirvesinde yer alıyor. Elon Musk’ın kurucusu olduğu şirket yıllardır olduğu gibi şu anda da talep konusunda bir sıkıntı yaşamıyor. Ancak şirketin yıllardır değişmeyen önemli bir sıkıntısı var ki o da tedarik sıkıntısı. Gigafactory adını verdiği devasa fabrikalarına sürekli yenilerini ekliyor olmasına rağmen, şirketin üretim kapasitesi hala talebi karşılayabilecek seviyeye ulaşabilmiş değil. Bu da şirketin siparişleri yetiştirmesini güçleştiriyor.

tesla model 3

Bu tedarik sıkıntısı pandemi döneminde öyle bir noktaya ulaştı ki Tesla Model 3 için sipariş almayı bıraktı. Elon Musk o dönemde yaptığı açıklamada Model 3 için bekleme listesinin iyiden iyiye uzadığını, bu sıra biraz azalana kadar sipariş almayı bırakacaklarını söyledi. Halihazırda bekleyen kişilerin sayısı azaldıktan sonra yeniden sipariş almaya başlayacaklarını ekledi. Görünen o ki Elon Musk’ın istediği noktaya erişilmiş. Çünkü Tesla, Model 3 için yeniden sipariş almaya başladı.

Neredeyse dokuz ay boyunca siparişe kapalı kalan Model 3’ün yeniden siparişe açıldıktan sonra kullanıcılardan yoğun ilgi göreceği tahmin ediliyor. Tesla’nın uzun menzilli aracı olarak lanse edilen Model 3, siparişe kapanmadan önce yaklaşık 58 bin dolara satılıyordu. Ancak Tesla aradan geçen sürede aracın fiyatını yaklaşık 10 bin dolar indirerek 47 bin dolar civarına çekti. Bunun başlıca sebeplerinden biri aracın maksimum menzilinin ilk başta söylenenden yaklaşık 50 kilometre daha düşük çıkması. Araç trafiğe çıktıktan sonra anlaşılan bu duruma karşı kayıtsız kalmayan Tesla, aracın fiyatını 10 bin  dolar aşağı çekerek kullanıcıları yeniden cezbetmeyi umuyor.

Samsung ChatGPT kullanımını yasakladı