Thodex CEO’su için kırmızı bülten çıkarıldı

Türkiye’deki yerli kripto para borsalarından biri olan Thodex’in yurt dışına kaçan CEO’su için kırmızı bülten çıkarıldı. Peki Thodex mağdurları kaybettikleri paraları geri alabilecekler mi?

Son 2 – 3 gündür Türkiye’nin en önemli başlıklarından birisi de Thodex’in yaptığı vurgun oldu. Ülkemizde hizmet veren yerli kripto para borsalarından biri olan Thodex’in CEO’su geçtiğimiz günlerde yurt dışına kaçmıştı.

CEO’nun ilk olarak Tayland’a kaçtığı iddia edilmiş, sonrasında ise Arnavutluk’a gittiği anlaşılmıştı.

Thodex’le ilgili şikayetlerin çığ gibi büyümesi üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Özer için kırmızı bülten çıkarılmasını talep etti. İnterpol nezdinde başlatılan işlemler sonrası Özer hakkında kırımızı bülten çıkarıldı.

thodex 1

Thodex CEO’su için kırmızı bülten çıkarıldı

Ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da Arnavutluk’taki mevkidaşını aradığı belirtildi. Peki şimdi ne olacak? Mağdurlar kaybettikleri paraları geri alabilecekler mi?

Hatırlanacağı üzere geçtiğim gün Thodex’in CEO’su tarafından hazırlanmış bir veda mektubu ortaya çıkmıştı. Bu veda mektubunda Thodex’in birden fazla defa hack saldırısına uğradığı ve kullanıcıların kripto paralarının internet korsanlarının eline geçtiği iddia edilmişti.

Elbette bu yalana kimse inanmadı. Sonuç olarak şu anda bilinen tek birşey var. O da Thodex’in 100 bini aşkın mağdur sayısına sahip olduğu. Hatta meblağ olarak da 2 milyar dolar gibi bir tutardan bahsediliyor. Elbette bu tutarın ne kadar doğru olduğu da farklı bir soru işareti.

İşte Thodex’in veda mektubu ve diğer detaylar!