Telegram, yeni güncelleme ile birçok özelliği kullanıma sunuyor

telegram1

Bugün erken saatlerde Telegram, bir blog gönderisi aracılığıyla sohbet uygulamasında yeni bir güncelleme duyurdu. 

Şirket, bu yeni güncellemenin, başkalarının gruplara ve kanallara içerik kaydetmesini engelleyen araçlar, belirli tarihlerdeki mesajları silme yeteneği, bağlı cihazlarınızı yönetmenin yeni yolları, kanalınız adına herkese açık gruplarda anonim olarak paylaşım yapma seçeneği getirdiğini belirtti.

Telegram

Gruplarda ve Kanallarda Korunan İçerik

Bu güncellemeyle Telegram, içerik oluşturucuların yayınladıkları içeriği korumalarına ve içeriğin yalnızca hedef kitleleri için erişilebilir olmasını sağlamalarına yardımcı oluyor. İçeriklerini yalnızca üyelere özel tutmak isteyen Grup ve Kanal sahipleri, sohbetlerinden mesaj iletmeyi kısıtlayarak ekran görüntülerini önleyebilir ve gönderilerden medya kaydetme özelliğini sınırlayabilir.

Mesajları Tarihe Göre Sil

Kullanıcıların istedikleri zaman bir sohbetten gelen mesajları silebilir. Bu yeni özelliği, sohbette ilerlerken açılan ve takvimi açacak olan tarih çubuğuna dokunarak kullanabilirsiniz. Oradan, temizlemek istediğiniz günleri seçebilirsiniz.

Bağlı Cihazları Yönetin

Telegram, hesabınızı tüm cihazlarınızda aynı anda kullanmanıza izin verir ve cihazlar menüsü, hesabınızın nerede oturum açacağını kontrol etmenize yardımcı olur. Şirket, bir masaüstü cihazını QR kod tarama yoluyla hızlı bir şekilde bağlamak için yeni bir düğme ve oturumu kapatma ayarı ekledi.

Ek olarak, daha fazla bilgi görüntülemek ve aramaları veya yeni Gizli Sohbetleri kabul edip edemeyeceğini değiştirmek için artık listedeki herhangi bir cihaza dokunabileceğiniz için güncelleme bağlı cihazlarınız üzerinde daha da fazla kontrol sağlar.

Telegram üzerinden siber suç faaliyetlerinde keskin bir artış görüldü!

Herkese Açık Gruplarda Anonim Gönderme

Herkese Açık Gruplar ve Kanal Yorumları, binlerce üyesi olan büyük topluluklarda herhangi bir konunun tartışılmasına olanak tanıyor. Artık, bu sohbetlerde mesaj gönderirken ‘kanal olarak görünme’ özelliğiyle bu grup tartışmalarında kanalınızı temsil edebilirsiniz.

Bu işleve erişmek için, mesaj çubuğunun yanındaki profil resmine dokunabilir ve kanallarınızdan birini seçebilirsiniz – bundan sonra göndereceğiniz mesajlar, kişisel hesabınız yerine kanalın adı ve fotoğrafı ile görünecektir.

Bu yeni özelliklerin dahil edilmesi, Telegram’ı daha da çekici hale getiriyor ve çeşitli gizlilik ve rahatlık özelliklerinde oldukça eksik olan sohbet hizmeti WhatsApp’tan daha ön plana çıkarıyor.

Google Pixel 6a, Pro’ya benzer bir tasarım ortaya koyuyor