Telegram mesajları Siri ile seslendir özelliğine kavuşuyor

Telegram veri gizliliği

Telegram mesajları Siri ile seslendir özelliğine çok yakında kavuşacak. WhatsApp’ın yapamadığını yapan Telegram çok beğeni toplayacak çok.

Mesajlaşma platformları arasındaki rekabet git gide büyümeye devam ediyor. Gizlilik konusunda kendini kanıtlayan Telegram, rakibi WhatsApp karşısında çok büyük bir kozu eline almaya hazırlanıyor. Telegram mesajları Siri ile seslendir özelliği için şimdiden çalışmalara başladı.

‌Apple’ın sunmuş olduğu Siri‌ ile Mesajları Seslendir özelliği bir ‌iPhone‌ veya ‌iPad‌’e AirPods bağlandığında gelen mesajları direkt okuması ile çok beğeni toplamıştı. Gelen mesaj için önce bir ton çalınıyor daha sonra Siri devreye girip mesajı okuyor. Ancak bu özellik sadece Mesajlar uygulamasında çalışıyordu.

Telegram’ın WhatsApp’tan erken davranıp bunu beta sürümünde test etmesi oldukça sevindirici bir haber.

Telegram mesajları Siri ile seslendir

Geliştiricilere bir yıldan fazla bir süredir Apple’ın ‌Siri‌ API’si aracılığıyla sunulan özelliğe rağmen, Telegram ‌bu özelliği uygulayan ilk uygulama gibi görünüyor. TestFlight aracılığıyla Telegram’ın en son beta sürümünü kullanan kullanıcılar, Ayarlar’da özelliği etkinleştirmek için bir seçenek görebiliyor.

iOS 14.3 Beta 3 güncellemesi yayınlandı

Bu özellik iOS 13.2 ile birlikte geldi ve yalnızca Apple’ın ‌AirPods‌, AirPods Pro, Powerbeats, Powerbeats Pro ve Beats Solo Pro’da destekleniyor. Telegram’ın yeni özelliğini nihai olarak ne zaman herkesin beğenisine sunacağı ise henüz bilinmiyor. Muhtemelen 2021’in ilk aylarında bu özellik herkese sunulur.

Umarız Facebook’un bünyesinde yer alan WhatsApp’tan da böyle bir hamle gelir. Özellikle dışarıdayken hayat kolaylaştıran bu özellik tüm mesajlaşma uygulamalarına gelmeli…