Telegram yeni özelliğini sundu

Telegram Hikayeleri önümüzdeki ay önemli bir güncelleme alacak

Telegram kullanıcı deneyimini iyileştirmek için yeni özelliklerini sunmaya devam ediyor. İşte tüm detaylar.

Telegram, iOS ve Android uygulamaları için bir dizi yeni ve yükseltilmiş özellik içeren büyük bir güncelleme yayınladı. Geçen yıldan bu yana, Premium kullanıcıları sesli ve görüntülü mesajların transkripsiyonlarını alabiliyor ve platform artık bu özelliği daha sınırlı da olsa herkese açıyor. Ücretsiz kullanıcılar haftada iki mesajı metne dönüştürebilecek. Sesli mesajdaki →A simgesine basmanız yeterli olacak; böylece notun metin versiyonunu alacaksınız. Telegram, bu özelliğin kademeli olarak kullanıma sunulduğunu, dolayısıyla bu özelliğe hemen erişemeyebileceğinizi belirtiyor.

Telegram, iOS cihazlar için yeni uygulamasını duyurdu

Platform başka yerlerde de kanal keşfini iyileştirmeyi amaçlıyor. Bir kanala her katıldığınızda, benzer genel kanalların bir seçimini göreceksiniz. Telegram bu önerileri abone tabanlarındaki benzerliklere dayandırıyor. Bu önerileri istediğiniz zaman kanalın profiline giderek görebilirsiniz.

Artık bir hikayeye video yorumu veya tepki ekleyebilirsiniz. Bir video mesajını yeniden boyutlandırma ve ekranda taşıma olanağına sahip olacaksınız.

Başka birinin hikayesini yeniden yayınlamak da artık çocuk oyuncağı. Bir hikayedeki paylaş düğmesine dokunmanız yeterli olacak, ardından bu hikayeyi yeniden yayınlama seçeneğiniz olacak. Yalnızca görünürlüğü herkese açık olarak ayarlanmış hikayeler yeniden yayınlanabilir. Yeniden yayınlanan hikayelere de video yorumu ekleyebilirsiniz. Platform WhatsApp’ın yaşadığı güvenlik sorunlarının ardından fazlasıyla kullanıcı çekmeye çalıştı ve görünüşe göre bunlar işe yarıyor.

Netflix kullanıcıları Squid Game: The Challenge detayına tepki gösterdi