Google Pixel 6a, Pro’ya benzer bir tasarım ortaya koyuyor

t22

Son gelen bilgiler ile beraber Google’ın yaklaşmakta olan cihazının alüminyum mankeninin canlı görüntüleri ortaya çıktı ve tasarım söylentilerini daha da sağlamlaştırdı.

Gelen fotoğraflarda gözlemlediğimiz gibi yeni cihaz Google Pixel 6a, Pixel 6 ve Pixel 6 Pro ile aynı tasarıma sahip olacak. Kamera modülü yatay olarak yerleştirilmiş ve bir LED el feneri ile birlikte çift kamera kurulumuna sahip. Google markası, telefonun arka panelinin ortasında görülebilir. 

Ön tarafa geçildiğinde, cihazın selfie snapper için bir delikli oyuğa ve ekran altı parmak izi sensörüne sahip olduğu görülüyor. Modelin alt kısmında USB-C konektörü ve iki hoparlör ızgarası bulunurken, güç düğmesi ve ses rocker, Pixel 6a kuklasının sağ sırtında bulunuyor.

En yeni Pixel cihazlarına benzer bir tasarım, yakında çıkacak olan bu cihaza sahip olmak isteyenler için heyecan verici bir haber, ancak Google Pixel 6’dan daha uygun fiyatlı hale getirmek için hangi özellikleri sunacak?

Önceki sızıntılar sayesinde, Google Pixel 6a ‘dan ne bekleyebileceğimize dair bazı fikirlerimiz var. Bu söylentiler arasında birincil sensör olarak 12,2 megapiksel Sony IMX363 kamera ve 12 megapiksel Sony IMX386 sensör yer alıyor. İkincisi, ultra geniş bir kamera olarak işlev görebilir. Selfie’ler için cihaz, 8 megapiksellik bir Sony IMX355 ön kameraya sahip olacak. Bu kameralar, fotoğrafçılık hünerinin Pixel 6 veya Pixel 6 Pro kadar iyi olmayacağını gösteriyor.

Google Pixel 6a

Raporda ayrıca, Pixel 6a orta  menzilli telefonun, Pixel 6 duo amiral gemisi telefonlarını besleyen Google  Tensor GS101 yongası ile donatılacağı belirtiliyor . Ancak son söylentiler Qualcomm Snapdragon 778G’nin çipin yerini alabileceğini gösteriyor. Telefon ekranının da Pixel 6 ve 6 Pro’ya kıyasla daha küçük olması bekleniyor, ancak kalın çerçevelerle mi yoksa ahizenin boyutunu düşünerek mi elde edileceği belli değil. Telefonun diğer detayları gizli. Arama devinden Pixel 6a’nın olası bir çıkış tarihi hakkında bir haber yok.

Xiaomi 11 serisi için yeni bir model çıkıyor