Google Asistan mesajları sesli bir şekilde aktaracak

Google Asistan

Yapılan birçok ölçümde en iyi sanal asistan olarak belirlenen Google Asistan mesajları sizlere daha kolay anlaşılır bir şekilde aktarıyor. Arama devi Google, kısa bir süre önce Asistan ile ilgili sesli arama özelliği de eklemişti. İşte Google Asistan kullanıcıları için bu önemli haberimizin detayları.

Google şirketinin göz bebeği olan sanal asistan, bundan önce yalnızca SMS ve Hangouts üzerinden mesajlarınızı okuyordu. Ancak WhatsApp gibi milyonlarca kişinin kullandığı uygulamaların sesli asistan tarafından okunmaması, kullanıcılar için hayal kırıklığı yaratabiliyordu. Google, bu hayal kırıklığını giderecek gibi görünüyor.

Google Asistan mesajları tüm uygulamalardan okuyabilecek

Google tarafından yapılacak olan yeni güncelleme ile birlikte, artık mesajlarınızı asistan programı üzerinden kullanabileceksiniz. Üstelik bu özellik bütün akıllı telefon uygulamalarınız için geçerli olacak.

Google asistan mesajlar

WhatsApp, Telegram, Slack, Discord, GroupMe gibi neredeyse bütün uygulamalar üzerinden gelen mesajlarınızı okuyabilirsiniz. Elbette mesajın içeriğine göre Google Asistan bazılarını okuyamayabiliyor. Gönderilen mesaj; fotoğraf, video ve ses dosyası içeriyorsa Asistan programı bunu okuyamadığını söylüyor.

Yakın bir zamanda muhtemelen Google Asistan programı mesajlara yanıt da verebilecek. Böylece gerçek bir Asistan programı haline gelecek. Peki sizce de Google tarafından geliştirilen Asistan programı, kullanıcıları yeni güncellemeler ile tatmin edebilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Google’dan Google Asistan için önemli hamle!