Telegram kullanıcı verileri yüzünden suçlanıyor

Rusya Telegram için harekete geçti

Son zamanlarda yakaladığı başarılı çıkış performansını kullanıcı verilerine karşı gösterdiği hassasiyete borçlu olan Telegram, bu konuda takipçilerini kızdıracak bir hareket yapmış olabilir.

Telegram kullanıcı verileri yüzünden suçlanıyor. Çok değil kısa bir süre önce, WhatsApp’ın kullanıcı verilerine ilişkin yapmak istediği güncelleme sonrası, sayısı milyonları bulan kitleler WhatsApp’ı kullanmaktan vazgeçmenin arifesine gelmiş, bunları birçoğu ise güvenli liman olarak gördüğü Telegram’a sığınmıştı.

Her ne kadar ilerleyen süreçte WhatsApp’ın geri adım atması nedeniyle söz konusu kullanıcıların çok önemli bir kısmı bu platforma geri dönse de, yine de bu olay Telegram’ın duyulup tanınmasına önemli katkı sağlamıştı.

Telegram kullanıcı verileri

İşte kullanıcı verilerinin ne kadar önemli bir başlık olduğunu bilen Telegram yöneticileri, daha önce Alman polisi tarafından kendisinden istenilen verileri vermeyi reddetmiş ve bu hareketiyle birçok vatandaşın da alkışını almıştı. Ancak son zamanlarda işler değişmiş olabilir.

Telegram kullanıcı verileri

Telegram kullanıcı verileri yüzünden suçlanıyor

Telegram’a yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre, Alman hükümeti bu defa çocuk istismarı ve terörizm şüphelilerine ait verileri Telegram’dan talep etti. Bu defa talepleri reddedilmeyen Alman polisi ise, kendisiyle paylaşılan veriler sayesinde çok önemli operasyonlar başlattı.

Telegram kullanıcı verileri

İşte Telegram’ın burada “evet kullanıcı verilerini verdim, verdim ama bir sor neden verdim” der gibi sitemini duyar gibiyiz. Bu açıdan bakıldığında da, çocuk istismarcılarının ya da teröristlerin verilerinin Alman polisiyle paylaşılmasının, zarardan çok yarar getireceği düşüncesindeyiz. Tabi her ne olursa olsun kişisel veriler gizlidir ve kimseyle hiçbir sebeple paylaşılamaz diyenleri de duyar gibiyiz. Peki ama bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

DC’nin Black Adam filminden ilk fragman