Meta akıllı saat projesini rafa kaldırdı

Meta akıllı saat

Meta akıllı saat projesini iptal etti. Rafa kaldırılan akıllı saatin prototipine ait ilk görseller ortaya çıktı.

Bundan yaklaşık bir yıl önce, Meta’nın (eski adıyla Facebook) ilk akıllı saati üzerinde çalıştığı haberleri teknoloji dünyasının gündemine bomba gibi düşmüştü. Oculus’un geliştirdiği akıllı gözlükler dışında donanım tarafından pek görmediğimiz Facebook’un akıllı saat geliştirmesi merak uyandırmıştı. Bugün şirket bir kez daha akıllı saat projesiyle gündemde. Ancak bu kez teknoloji dünyasının gündemini meşgul eden haber, Meta’nın akıllı saat projesini iptal etmiş olması.

Şirket için Milan kod adıyla anılan Meta akıllı saat, yaklaşık iki yıldır hazırlık aşamasındaydı. Ancak Meta projenin gidişatından memnun kalmamış olacak ki iki yıldır üzerinde çalıştığı ve önemli yatırım yaptığı projeyi sürpriz bir kararla iptal etti.

meta akilli saat 1

İptal haberinin ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra, Meta akıllı saat prototipine ait ilk görseller internete sızdırıldı. Sızdırılan bu görseller, akıllı saatin tasarımının şekillenmeye başladığını gösteriyor. Dikkat çeken ilk detay ise ekranın altındaki çift kamera oluyor. Telefonun ekranındaki çıkıntıda 5 megapiksellik bir ön kamera yer alıyor. Arka yüzdeki sağlık sensörlerinin yanında ise 12 megapiksellik ikinci kamera bulunuyor.

Meta akıllı saat, kullanıcıların telefonları yanında değilken bile fotoğraf çekmesini sağlayacaktı. Meta bu fikrin kullanıcıları cezbedeceğini düşünüyordu. Ancak proje iptal edildiği için Meta’nın bu düşüncesinin doğru olup olmadığını görme şansı yakalayamayacağız.

Meta’nın akıllı saat projesini neden iptal ettiği açıklanmadı. Ancak şirketin MetaVerse projesine büyük yatırımlar yapıp şimdilik buradan bir karşılık alamıyor oluşu şirketi finansal olarak zorluyor. Meta bu yatırımın yakın gelecekte büyük getirisi olacağını düşünüyor olsa da, o zamana kadarki mali çeyreklerde gelir gider tablosunda oluşan dengesizlikler yatırımcıları endişelendireceği için şirket farklı alanlarda yatırımları kısma kararı almış olabilir.

Lenovo dünyanın en güçlü webcam’ini tanıttı