Büyük şok Linkedin verileri çalındı!

700 milyon kullanıcıya büyük şok Linkedin verileri çalındı

Son dönemde yaşanan veri hırsızlıklarına bir yenisi daha eklendi. 700 milyon kullanıcıya büyük şok linkedin verileri çalındı! İşte detaylar.

Özellikle son birkaç yıldır sosyal medya mecraları üzerinde yoğun bir baskı var. Big Data‘nın büyük önem kazanmasıyla birlikte bilgisayar hackerları gözlerini sosyal medya kanallarına diktiler. Temel amaç ise sosyal medya kanallarındaki kullanıcı verilerini ele geçirmek.

Daha önce Facebook başta olmak üzere pek çok sosyal medya kanalından kullanıcı verilerinin çalınmaya çalışıldığına tanıklık etmiştik. Gerçi Facebook’un kendisi de kullanıcı verilerini çalıp başkalarına sızdırmakla suçlanıyor fakat bu başka bir konu.

Bugün ki haberimizin başlığı ise Linkedin. Dünyanın en büyük iş ağı olarak bilinen Linkedin’de yere alan kullanıcı verilerinin çalındığı iddia edildi.

700 milyon kullanıcıya büyük şok Linkedin verileri çalındı!

Çalınan veriler arasında kullanıcı bilgilerinin önemli bir bölümü yer alıyor. Buradaki tek teselli ise kullanıcıların ödeme bilgilerinin çalınmamış olması. İşte çalınan veriler.

-E-posta
-Ad soyad
-Kullanıcı adı
-Tel. No
-Adres
-Konum
-CV
-Diğer sosyal medya hesapları
-Cinsiyet gibi veriler bulunuyor

Nitekim Linkedin olayı ilk değil. Muhtemelen son da olmayacak. Çünkü zaman geçtikçe insanların Big Data yani büyük veriye olan ihtiyacı daha da artıyor. Bu veriler pek çok firma ve şirket için kritik öneme sahip. Bakalım Linkedin bu konu hakkında nasıl bir savunma yapacak.

5G bağlantısı 2025 yılına kadar yaklaşık 2 milyara ulaşacak