İnternet tarayıcısı verileri saldırıya açık hale geldi

Microsoft Edge 91

Birçok bilgimizin yer aldığı internet tarayıcısı verileri bazen saldırıya açık hale gelebiliyor. Bir şirket bu konuda tehlikeli hamleler yaptı.

Tanınmış bir tarayıcı firması, Elasticsearch sunucusunu internette kazara şifresiz olarak bıraktığı için internet tarayıcısı verileri herkesin ulaşabileceği bir hale geldi. Güvenliğin neredeyse en önemli faktör olduğu günümüz dünyasında bu oldukça tehlikeli bir gelişmeydi. İnternet tarayıcısının kullanıcı verilerini çok uzun bir süre açıkta bırakmadığı tahmin ediliyor.

İnternet açıkları büyük tehlike yaratıyor

Tarayıcı için web ve uygulama geliştirme toplulukları için tasarlanmış bir yan ürün olarak adlandırılabilecek bir şirket bütün internet verilerini açığa çıkardı. Her ne kadar bu şirketin ismi duyulmamış olsa bile yine de son derece önemli bilgileri kendi bünyelerinde barındırıyordu.

internet

 

2016’nın mayıs ayında yayınlanan tarayıcı, web geliştirme pazarında ciddi bir potansiyel elde etmeyi başaran şirket, birçok büyük firma ile anlaştı. HP, Xerox, NASA, Unicef, UEFA, Vice News gibi şirketler gibi şirketler bu uygulamayı kullanan sadece birkaç tanesi. Dünya genelinde çok hızlı bir Yükseliş yakalamaya başaran bu uygulama, tahminlerin ötesinde bir müşteri kitlesine sahipti.

Mozilla Firefox 74 üst düzey güvenlikle yayınlandı

vpnMentor’ın iki araştırmacısı Noam Rotem ve Ran Locar, şirkete ait olan Elasticsearch sunucusunu kapsamlı olarak araştırmaya karar verdiler. Yaptıkları çalışmalar sonucunda hiç tahmin etmedikleri bir problemle karşı karşıya kaldılar. Uygulama tarafından gelen açıklamalarda her şeyin güvene alındığı ifade edildi.