Telegram kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya: Bu sefer işler ciddi

Telegram görüntülü aramalar özelliği büyük bir güncelleme aldı

En büyük anlık mesajlaşma uygulamaları içerisinde yer alan Telegram kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya. Yaşanan bir gelişme herkeste şok etkisi yarattı.

Yapılan bir açıklama ile birlikte Telegram kapatılma tehlikesi ortaya çıktı. Küresel çapta büyük bir kullanıcı sayısına ulaşmayı başaran Telegram için zor günler başladı. Bildiğiniz üzere WhatsApp tarafından bazı kararlar alınmıştı. Buna göre Facebook sunucuları WhatsApp verilerini depolama imkanı elde etti.

Yaşanan bu gelişme ile birlikte Telegram ve Signal gibi platformlara adeta kitlesel göç hareketleri yaşandı. Durum böyle olunca her iki platformun önemi arttı. Özellikle Telegram çok fazla özgür bir ortam sağladığını düşünüyor. Bu nedenle kullanıcılar arasında yaygın. Ancak bu durum onun kapatılmasına neden olabilir.

Telegram kapatılma tehlikesi kapıda

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser popüler mesajlaşma uygulaması ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Bu uygulamanın yasaları çiğnemeye devam etmesi halinde kapatılma ihtimalinin olduğunu belirtti. Özellikle aşırı sağ, pandemi kısıtlamalarını istemeyen ve aşı karşıtı kesimler bu platformu çok sık kullanıyor.

Telegram kapatılma tehlikesi

Almanya İçişleri Bakanı tarafından yapılan açıklamalar daha çok uyarı niteliğinde. Kapatmanın son çare olacağı ifade ediliyor. Özellikle aşı karşıtlarının ve aşırı sağcı grupların ilgi odağı haline gelmesi yetkilileri harekete geçirmiş gibi görünüyor. Telegram aleyhine bu konuda bir dava açıldı. Telegram platformunun 5,5 milyon euro cezaya çarptırılma ihtimali var.

Telegram’dan oyunun kurallarını değiştirecek güncelleme

Telegram kapatılma tehlikesi ile birlikte platformunu nasıl bir tepki vereceği henüz bilinmiyor. Almanya bu konuda son derece kararlı. Peki sizce Telegram uygulaması bu işten sıyrılabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.