Apple 30 milyon dolarlık anlaşmayı sonlandırdı

Apple 30 milyon dolarlık anlaşmayı sonlandırdı

Apple, Kaliforniya’daki çalışanlarının mesai saatleri dışında çantalarını araması sonuçu davalı olmuştu. Uzun süredir devam eden dava neredeyse bitti.

Nihai onay duruşması Temmuz ayına kadar gerçekleşmeyecek olsa da, teknoloji devi Apple, kabul ettiği 29.9 milyon dolarlık anlaşmanın şartlarını ayrıntılı olarak açıkladı ve talep sahiplerinin ( yasal web sitesinde davayla ilgili belgelere erişmesini sağladı. Belge listesi, orijinal toplu dava şikayetinden uzlaşma bildirimlerine ve farklı grup üyelerine kadar her şeyi içeriyor. Ayrıca, yerleşim yöneticisiyle nasıl iletişime geçileceğine dair bilgiler de mevcut.

Apple 30 milyon dolarlık anlaşmayı sonlandırdı

Bir grup Apple çalışanı, vardiyaları sırasında veya işe giderken çantalarını kontrol etmek için geçen ve beş ila 20 dakika süren süreye para ödemedikleri için 2013 yılında şirkete dava açmıştı. Apple’ın bunu yaparak Kaliforniya yasalarını ihlal ettiğini iddia ettiler. Apple, işçilerin çalıntı mallar veya ticari sırlarla ayrılmamalarını sağlamak için çanta kontrollerinin gerekli olduğunu söyledi ve mahkemede politikayı beğenmeyenlerin çantalarını veya iPhone’larını işe getiremeyeceklerini savunmaya çalıştı. Şirket, 2015 yılında çalışanların çantalarını aramayı durdurdu. Bir bölge mahkemesi başlangıçta davayı reddederken, temyiz üzerine Kaliforniya Yüksek Mahkemesine gitti, burada yargıç davacıların yanında yer aldı. Daha önce bir mahkeme dosyasında açıklandığı gibi, dava, California’daki 52 Apple Store’da 25 Temmuz 2009’dan 10 Ağustos 2015’e kadar çanta kontrolüne tabi tutulan 14.683 işçiyi kapsıyor. Her biri uzlaşma tutarından 1.286 dolar alacak.

Kim Kardashian kripto dolandırıcılığı mağduru oldu