Çip krizi bu kez de yazıcıları vurdu!

epson33

Dünyayı kasıp kavuran çip krizi, teknolojinin her düzeyinde sıkıntılar yaratmaya devam ediyor. Son hedef ise yazıcılar.

Çip krizi bu kez de yazıcıları vurdu! Bir süredir çip krizine ilişkin haberlerimize, bu çip krizinin çok abartıldığı, çiplerin bu kadar da hayati olmadığı şeklinde yorumlar geliyordu. Çiplerin hayati olmadığı yönünde yapılan yorumları ciddiye almayıp bir kenara bırakırsak, aslında bu sorunun neden bir “abartı” olmadığını bizlere gösteren çok önemli bir gelişme yaşandı.

Canon, bir süredir çip krizi sebebiyle bazı çok fonksiyonlu yazıcılarını kopya toner koruma çipleri olmadan satışa sunuyordu. Ancak son birkaç haftadır şirketin hem internet sitesine hem de sosyal medya adreslerine bazı yazıcı modellerinin orijinal tonerleri tanımadığı veya orijinal olmadıkları yönünde hata verdiği yönünde şikayetler gelmeye başladı.

Hyundai, kendi çiplerini geliştireceğini duyurdu!

Çip krizi bu kez de yazıcıları vurdu!

Günden güne artan bu şikayetler karşısında suskun kalamayan Canon ise yazılı bir açıklama yaptı. Şirketten yapılan açıklamada: “Yarı iletken bileşenlerin küresel kıtlığı birçok sektörü etkilemeye devam ederken, müşterilerimizde olası kesintileri sınırlamak önceliğimizdir. Tüm üreticilerde olduğu gibi, olası aksaklıkları öngörmek ve hazırlanmak için tedarik zincirimizi sürekli olarak izliyoruz ve durumla başa çıkmak için ürün tasarımlarını ayarlamak gibi adımlar atıyoruz.” denildi.

Gerçekten de bakıldığında Canon’un iki modeli Canon ImageRunner ve ImageRunner Advance modellerinde bu sorunun yaşandığı anlaşılıyor. Canon açıklamasında da değindiği üzere söz konusu sorunu çözebilmek için kullanıcıların ne yapması gerektiğini anlatan bir kılavuz yayınladı. Bakalım önümüzdeki günlerde çip krizi başımıza daha ne gibi sorunlar açacak, bekleyip göreceğiz.

Razer Chroma RGB : Akıllı ev uygulaması ile aydınlatın