Telegram güvenlik sorunu ile çalkalanıyor: İşte merak edilen detaylar!

Telegram veri gizliliği

WhatsApp skandalları sonrasında en güvenli platformlar arasında gösterilen Telegram, güvenlik sorunu ile karşı karşıya. Hadi gelin tüm ayrıntılara birlikte bakalım.

Ahmed Hassan ismindeki bağımsız bir araştırmacı Telegram güvenlik sorunu yaşadığını söylüyor. Onun ortaya attığı iddia, sosyal medya gündemini sarstı. WhatsApp ile alakalı ortaya çıkan skandallar sonrasında, Telegram gibi platformlara yönelen çok sayıda kişi oldu.

Elbette sadece Telegram değil aynı zamanda diğer birçok anlık mesajlaşma sağlayan platformlara da talep oluştu. Tüm bunların ana nedeni WhatsApp tarafından skandallar yaşanmasıydı. Telegram, şu sıralar benzer tartışmalara sahne oluyor.

Telegram güvenlik problemi nereden kaynaklanıyor?

Ahmed Hassan tarafından Telegram platformuna gönderilen mesajda güvenlik sorununun nereden kaynaklandığı anlatıldı. Onun söylediğine göre People Nearby özelliği, ana problem olarak görülebilir. Bu özellik ile birlikte kullanıcıların takip edilmesi kolaylaşıyor.

Telegram güvenlik sorunu

Kullanıcıların; dolandırıcılar tarafından sahte konumlarla kandırılabileceği ifade ediliyor. Bu sahte konumlar sayesinde Bitcoin veya diğer kripto paralarla dolandırma işlemi yapılabiliyor. Yani aslında size uzak olan birisi sanki sizin konumunuza yakınmış gibi sizlerin gruplarına dahil olabiliyor.

Gönderilen bu mesajlar ve açıklamalar üzerine Telegram duruma netlik kazandırdı. Buna göre uygulamadaki People Nearby özelliği, tamamen kişiye bağlı olarak açılabiliyor veya kapatılabiliyor. Bilmeyenler için bu özelliğin yakınınızdaki insanları bulmanıza yardım ettiğini belirtelim.

People Nearby özelliği, doğru kullanıldığında hayatınızı kolaylaştırabilir. Ancak Ahmed Hassan isimli bağımsız araştırmacı bu durumu güvenlik sorunu olarak görüyor. Uygulamadaki özelliği kullanmak veya kullanmamak tamamen onların insiyatifinde. Bu nedenle bu sorunun bir güvenlik açığı olduğu kabul edilmiyor. Peki siz Telegram ile ilgili bu açık hakkında ne düşünüyorsunuz?