Telegram görüntülü aramalar özelliği büyük bir güncelleme aldı

Telegram görüntülü aramalar özelliği büyük bir güncelleme aldı

Whatsapp’ın gizlilik sözleşmesiyle ilgili yaşanan onca olaydan sonra Telegram ciddi anlamda kullanıcı kazandı. Çoğu Whatsapp kullanıcısı verilerinin Facebook ile paylaşılması korkusuyla Telegram’a geçti. O günden beri platform kendini geliştirmek için çalışıyor. Şimdi uygulama büyük bir güncelleme daha aldı. İşte detaylar.

Telegram, Haziran ayında başlattığı grup görüntülü görüşme özelliğini daha fazla katılımcıya ev sahipliği yapabilmek için genişletti. Mesajlaşma uygulamasının en son sürümü artık 1.000 kişiye kadar bir grup video görüşmesine katılmasına izin veriyor. Kameralarından veya ekranlarından video yayınlayabilen katılımcı sayısı 30 ile sınırlı kalırken, 970 kişi daha katılıp izleyebiliyor. Telegram’ın bu özelliği bir grup sohbetine katılabilecek kişi sayısını artırmayı planlıyordu. Yeni duyurusunda şirket, limiti artırmaya devam edeceğini söyledi. Ayrıca Telegram, kullanıcıların daha yüksek çözünürlükte izleyebilmeleri için video mesajlaşma özelliğini güncelledi. Kullanıcılar artık 1’e 1 görüntülü aramalar sırasında ekranlarını sesli olarak paylaşabilir ve mesajlarını, izin verilen eski seçenekler gibi bir gün veya bir hafta içinde yerine bir ay sonra otomatik olarak silinecek şekilde ayarlayabilir.

Telegram görüntülü aramaları büyük bir güncelleme aldı

Telegram platformunu gelirştirecek başka özellikler de yapıyor. Telegram’ın güncellenmiş medya düzenleyicisi, yakınlaştırma sırasında fotoğraflar ve videolar üzerinde daha ince ayrıntılar çizmesine olanak tanıyor. Diğer yeni özellikler arasında daha fazla parola sıfırlama seçeneği ve animasyonlu emoji yer alıyor. Android uygulaması için, en son sürüm ayrıca 0,5x, 1,5x ve 2x oynatma hızlarının yanı sıra yeni gönderme animasyonları için destek içeriyor.

Google, etkin olmayan hesapları kapatacak! Android uygulama geliştiricileri için kötü haber