Twitter, bilgisayar korsanlarına ödeme yapacak!

Twitter, bilgisayar korsanlarına ödeme yapacak!

Twitter, daha önce platformunda görsellerin otomatik kırpılmasıyla ilgili bazı sorunlarla karşılaşmıştı. Resimlerin otomatik kırpma algoritmaları beyaz insanarı ön plana çıkarıyor, siyahi insanları ise kırpmanın dışında bırakıyordu. Çok tartışma yaratan bu konu şimdi Twitter’in çözmeye çalıştığı bir problem haline geldi. İşte detaylar.

Twitter, bilgisayar korsanlarının ve araştırmacıların görüntü kırpma algoritmasındaki önyargıları belirlemeleri için bir yarışma düzenliyor. Yarışmanın sonunda kazanan takımlara nakit ödüller verilecek. Twitter, bilgisayar korsanlarına görüntü kırpma modeline erişim vermenin, algoritmanın problemli yerlerini bulmalarını sağlayacağını umuyor. Yarışanlar, bulgularının tümünü sosyal medya devine sunacak. Ayrıca mevcut kırpma problemini gidermek için çözümle de gelmeleri gerekecek. Twitter daha sonra bu sonuçlardan ne tür zararlar bulunduğuna, insanları potansiyel olarak ne kadar etkileyebileceğine göre puanlama sistemi yapacak.

Twitter, bilgisayar korsanlarına ödeme yapacak!

Kazanan takıma 3.500 $ ödül verilecek. Ayrıca en yenilikçi ve en genellenebilir bulgular için ayrı ayrı 1.000 $ ödül var. Bu ödül miktaru Twitter’da biraz heyecan yarattı. Bazıları ise ödülün miktarının az olduğunu düşünüyor. Şirket ödül sistemini daha önce de kullanıyordu. Örneğin birinin Twitter hesabını ele geçirmenize olanak tanıyan sorunu çözmek 7.700 dolar ile ödüllendiriliyor. Sosyal medya devi, duyuru blogunda, yarışmanın hata ödül programından ayrı olduğunu söylüyor. Yarışma için başvurular 6 Ağustos 23:59’ye kadar açık ve yarışmanın kazananları 9 Ağustos’ta Def Con AI Village‘da duyurulacak. Twitter kırpma problemini bu sefer kökten çözmek istiyor.

Apple, iPhone üretiminde sıkıntı yaşayabileceğini açıkladı