Google, etkin olmayan hesapları kapatacak! Android uygulama geliştiricileri için kötü haber

Android uygulama geliştiricileri için kötü haber! Google, etkin olmayan hesapları kapatacak

Google Play Store’da listelenen bazı uygulamaları olan Android geliştiricileri için bir duyuru yaptı. Şirket, yakın zamanda yaptığı bir duyuruda, etkin olmadığı veya bir süredir güncellenmemiş olması durumunda tüm hesapları kapatacağını belirtti.

Teknoloji devi, kuralı 1 Eylül 2021’den itibaren uygulayacak. Google, “Bu, geliştiricinin bir yıl içinde hiç uygulama yüklemediği veya Google Play Console’a erişmediği hesapları içeriyor” dedi. Google, Play Store’u bakımı yapılmayan uygulamalardan temizlemek için bu politikayı uygulamaya karar verdiğini duyurdu. Play Store, sadece temiz olmakla kalmayacak, aynı zamanda platformun güvenliğini de güçlendirecek. Bazı güvenlik açıkları ve ciddi hatalar içeren uygulamalar, oyun mağazasından kaldırılma politikası kapsamına giriyor.

Android uygulama geliştiricileri için kötü haber! Google, etkin olmayan hesapları kapatacak

Şirket gizlilik ve güvenliği ön plana koyduğunu duyurdu. “İlk olarak, geliştiriciler uygulamalarını aktif olarak sürdürdüklerinde Google Play daha güvenli bir ekosistem olmaya devam ediyor. Bu nedenle, bir yıl sonra hesap etkin değilse kapatacağız. Bu durum, geliştiricinin bir yıl içinde hiç uygulama yüklemediği veya Google Play Console’a erişmediği hesapları içeriyor.”  açıklamalarında bulundu. Arama motoru devi ayrıca, mağazada aktif olarak büyüyen uygulamaları olan ve son 90 gün içinde 1000’den fazla yüklemesi veya uygulama içi satın alma işlemi olan hesapları kapatmayacağını söyledi. Yeni politika güncellemesi kapsamında hesapları kapatılan Android geliştiriciler, yeni bir hesap oluşturabilecek ancak eski hesabı, verileri veya uygulamaları canlandıramayacak. Şirket ayrıca, kullanıcının verilerine ve cihaz işlevlerine erişmeye yardımcı olacak Erişilebilirlik Hizmeti API’sini ve Erişilebilirlik Aracı’nı ekledi. “Kullanıcıların güvenli, erişilebilir bir deneyime sahip olması önemlidir. Bu nedenle, Erişilebilirlik Hizmeti API’sinin ve Erişilebilirlik Aracının nasıl kullanılabileceğine ilişkin yeni gereksinimler ekliyoruz. Artık, Erişilebilirlik Hizmeti API’sini kullanan tüm uygulamaların Google Play Console’da onay alması gerekecek.”

Samsung Galaxy Z Flip 3 hakkında yeni bir detay ortaya çıktı!