Telefon satışları hızla düşüyor! Doyum noktasına mı ulaşıldı?

Yurtdışı akıllı telefonlar

Ekonomik problemler dünyanın dört bir yanında kendini hissettirmeye devam ediyor. Akıllı telefon satışlarına ilişkin açıklanan son sayılar, Avrupa’nın gerilemeye devam ettiğini gösterdi.

Telefon satışları hızla düşüyor! Doyum noktasına mı ulaşıldı? Akıllı telefon satışları birçok farklı parametreye bağlı. Ancak bunların en başında hiç kuşkusuz üretim geliyor çünkü üretilemeyen bir akıllı telefonun satılması da mümkün değil. Dünyanın son 2 yılda yaşadığı en büyük sıkıntı da işte tam olarak bu: Üretim. Özellikle çip sıkıntısı nedeniyle akıllı telefon sevkiyatlarında önemli bir düşüşün yaşandığı geçtiğimiz aylar artık yavaş yavaş geride kalmaya başladı. Ancak şimdi de dünya ekonomik kriz ve savaş tehditleriyle karşı karşıya.

OLED ekranlar yükselişte! 2022'de satılan tüm akıllı telefonların neredeyse yarısı OLED ekrana sahip olacak

Avrupa genelinde bir araştırma yapan ünlü analiz şirketi Counterpoint, oldukça ilginç sonuçlara ulaştı. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, 2022 yılının ikinci çeyreğinde Avrupa kıtasında toplam 40,3 milyon adet akıllı telefon satıldı.

En ucuz akıllı telefonlar Nisan 2020 listesi yeni

Geçtiğimiz yılın aynı döneminde bu sayının 45 milyon olduğu göz önüne alındığında %11’i aşan bir daralma söz konusu demektir. Üstelik Avrupa için son 10 yılın en kötü ilk çeyreği olarak gösterilen 2022’nin ilk üç ayındaki satış tutarı bile 46,6 milyon adetti.

en iyi akıllı telefonlar 1

Araştırmalarını markalar bazında da detaylandıran şirketin yayınladığı rapora göre, 40,3 milyonluk satışın %13’ü Samsung’a, %9,6’sı ise Apple’a ait. Bu iki şirketi %7,5’lik pazar payıyla Xiaomi takip ederken, listenin üçüncü sırasında %2,1’lik oranıyla Oppo ve beşinci sırasında ise %1,3’lük oranıyla Realme bulunuyor.

Meta kullanıcı verileri ihlali ile gündemde