Avrupa’da Apple satışları neden düştü?

apple satis

Akıllı telefon piyasasının çalkalandığı Avrupa’da Apple satışları konusunda pek iyi haberler gelmiyor. Şirketin dünya genelinde satışları düşerken Avrupa’da da durum pek farklı olmadı. İşte Apple hayranlarının ilgisini çekecek haberimizin detayları.

Bundan sadece 4 yıl kadar önce akıllı telefon piyasasına hakim olan sadece iki şirket bulunuyordu. Apple ve Samsung gibi kuruluşlar dünya piyasasında müthiş rekorlar kırmasıyla biliniyordu. Ancak kısa bir süre içerisinde Asya’dan birçok rakip çıkınca işler değişti.

Apple satışları nelerden etkileniyor?

Her ne kadar yazılım konusunda büyük bir güç olsa bile, Apple’ın bazı sınırları bulunuyor. Şirket son derece güçlü bir yazılım altyapısı ile donanım oluşturmaya çalışıyor. Ancak bunun da elbet büyük bir maliyeti oluyor.

iphone modeli

Asya ülkelerindeki akıllı telefon üreticileri ise maliyetlerden ciddi oranda tasarruf edebiliyor. Bu sayede normal şartlarda yüksek olması gereken akıllı telefon fiyatları, bir anda düşük miktarlara kadar gelebiliyor. Maalesef Apple’ın böyle bir imkanı bulunmadığı için ve özellikle de ABD-Çin ticaret savaşlarından olumsuz etkilendiği için fiyatlarını düşük tutamıyor. Bu nedenle Apple satışları, Avrupa’da düşmeye başlıyor.

Peki sizce akıllı telefon piyasasında Apple, istediği başarıyı yeniden gösterebilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Apple veri güvenliğinde sınıfta kalabilir