Huawei akıllı telefon satışları dip yapabilir

Huawei

Dünyanın en büyük  teknoloji devlerinden sayılan Huawei akıllı telefon satışları ile ilgili endişe yaşıyor. İşte şirketin yaşayacağı tehlikelerle ilgili detaylar.

Huawei akıllı telefonları tüketiciler tarafından çok beğeniliyor ve Huawei akıllı telefon satışları da bunu net bir şekilde gösteriyor. Özellikle de Amiral gemilerinin kamera performansları kullanıcılarda çok büyük bir hayranlık uyandırıyor. Kendisinden beklenmeyen ataklarla dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi olmayı başaran şirket, bugünlerde pek iyi zamanlar geçirmiyor. Özellikle de akıllı telefon satışlarında.

Huawei için tehlike kapıda

Hatırlayacağınız üzere Huawei ticaret yasağı nedeniyle Google uygulamalarını kullanamıyordu. Şimdi ise şirket, yapılan görüşmelerle  birlikte az da olsa gelişme kaydetti. Ancak ne yazık ki şu anda da, Google hizmetleri Huawei akıllı telefonlarında açılmıyor.

huawei akıllı telefon satışları düşüyor

Gmail, Haritalar, YouTube gibi uygulamalar dünya genelinde en çok kullanılanlar içerisinde yer alıyor. Piyasaya çıkan akıllı telefonların bu  tür uygulamalardan mahrum kalması, büyük bir felaket olarak değerlendirilebilir. Örneğin Mate 30 modeli için bu durum büyük bir sorun yaratmıştı. Şimdilerde duyurulması beklenen P40 modelinde de aynı sorun ortaya çıkacak. Ayrıca dünya geneline yayılan hastalıklar da şirket için önemli bir engelleyici faktör.

Tüm bu göstergeler şirketin akıllı telefon satışlarında ciddi bir düşüş yaşamasına  neden oldu. Her yıl akıllı telefon satışlarını arttıran teknoloji devi 2020 yılında telefon satışında %20 düşüş yaşayacak.  Tüm bunlar Huawei için tehlike çanlarının çaldığını gösteriyor. Sizce şirketin akıllı telefon satışları beklendiği gibi düşüş göstermeye devam eder mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabiliriz.