Samsung satışları Avrupa’da rekor kırıyor

Samsung satislari

Uzun bir süredir tırmanışta olan Samsung satışları hakkında son derece olumlu haberler gelmeye devam ediyor. Dünyanın en büyük akıllı telefon satıcılarından olan şirketin mali durumun genel olarak hızlı ilerliyor. İşte haberimizin detayları.

Akıllı telefon piyasası belki de Dünyanın en hareketli sektörleri içerisinde yer alıyor diyebiliriz. Sürekli olarak yeni çıkan teknolojileri ve tasarımları takip etmek neredeyse imkansız hale geldi. Özellikle de Samsung çıkardığı A serisi cep telefonları ile bu hıza büyük bir hareketlilik katmayı başardı. Şirket burada doğru orantılı olarak satışlarında da büyük bir gelişme yaşıyor.

Samsung satışları Apple’ı bile geçti

Avrupalılar her ne kadar iPhone gibi akıllı telefon markalarını kullanmayı daha çok sevseler bile aslında, önemli bir gerçek var. Asya’da akıllı telefon üreticileri Avrupa içerisinde son derece önemli bir konumda yer alıyor.

samsung avrupa

ABD tarafından sert bir ambargoya maruz kalmadan önce Huawei, Avrupa’da en hızlı satış gerçekleştiren kuruluşlar içerisinde yer alıyordu. Ayrıca Xiaomi gibi üreticiler de Avrupa’da söz sahibi olanlar içerisindeydi. Counterpoint’in araştırmasına göre firma, yıllık bazda %21, çeyrek bazında da %8 büyümeye erişti. Bu gerçekten de çok az bir akıllı telefon üreticisinin ulaşabileceği büyüme hızı.

Samsung şu an için Foğu ve Merkez Avrupa’da yaklaşık olarak %40 pazara sahip. Geriye kalan pazarın önemli bir bölümünü ise Apple ve diğer üreticiler oluşturuyor. Genel olarak değerlendirildiğinde Samsung şirketinin özellikle de A serisi ile birlikte bu oranı arttırması planlanıyor. Peki sizce de Samsung Avrupa’da çok daha büyük bir gelişim gösterebilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Samsung Galaxy S11 hangi renklere sahip olacak?