Sağlığa zararlı sanılan yiyecekler aslında yararlı çıktı

Sağlığa zararlı sanılan yiyecekler aslında yararlı çıktı

Sağlığa yararlı yiyecekler yemek hepimizin önem verdiği bir konu. Son araştırma zararlı olduğunu düşündüğümüz bazı yiyeceklerin aslında yararlı olabileceğini ortaya çıkardı. İşte tüm detaylar.

Bazı insanlar için, yetişkinliğe adım atmak çocukken yiyemediği şeyleri yemeye başlamak olabilir. Ancak çocukken bize zararlı olduğu söylenen çoğu yiyecek aslında çok da zararlı değil. Anne babalarımızdan başlayarak öğretmenlerimiz ve doktorlarımız tarafından bazı besinlerin zararlı olduğu yönünde uyarılsak da aslında durumun bu olmadı açıklandı. Konserve ve dondurulmuş sebzeler genellikle daha ucuz olduğu için genel olarak sağlığa yararsız oldukları düşünülür. Araştırmalar, konserve işleminin sebzelerin neredeyse tüm besinlerini koruduğunu gösterdi.

Yağda çözünen vitaminler, protein, karbonhidrat ve yağ, konserveleme işlemi sırasında büyük ölçüde bozulmadan kalabiliyor, bu da konserve sebzeleri her zaman taze satın alamadığınız zamanlar için bütçe dostu bir çözüm haline getiriyor. Konserve sebzeler, koruyucu olarak kullanıldığı için daha fazla sodyum içeriyor. Konserve sebzeleri tercih ederken, düşük sodyum konserve sebzeleri seçmek en iyisi olacaktır.

Sağlığa zararlı sanılan yiyecekler aslında yararlı çıktı

Uzun bir süre yumurta sarısının kolesterol içeriği yüksek olduğu için zararlı olduğuna inanılıyordu. Bir yumurtanın sarısı, kolesterolün büyük kısmını bulacağınız yeri. Bununla birlikte araştırmalar, yumurta sarısını tüketmenin kardiyovasküler hastalık riskinizi artırmadığını gözler önüne serdi. Yumurtalar, HDL (iyi kolesterol) seviyelerini artırmaya yardımcı olan sağlıklı yağlar (tekli doymamış ve çoklu doymamış yağ asitleri) içeriyor. Sağlığa zararlı sanılan bu yiyecek aslında vücuda ciddi bir zarar vermiyor.

Apple Music’te albüm kapaklarını tek dokunuşla galerinize kaydedebilirsiniz