TCL Nextpaper 10S akıllı tablet inceleme

t asdas

#İŞBİRLİĞİ

TCL, kısa süre önce İstanbul’da gerçekleştirdiği özel bir etkinlik ile yeni ürünlerini görücüye çıkardı. Bu ürünlerden bir tanesi de, “Kağıt gibi yaz, kitap gibi oku” sloganıyla ön plana çıkarılan TCL Nextpaper 10S tablet oldu. Tabletin özel bir ekranı var. Hem görüntüleme, hem de kalemle yazma tarafında güzel deneyimler sunabiliyor. Tabii dahası dae var. Şimdi detaylara birlikte bakalım.

TCL Nextpaper 10S tablet, 10.1 inç değerde ekrana sahip. FHD çözünürlük sunan bu ekran, diğer pek çok LCD ekrandan ayrılan detaylara sahip.

Örneğin, ekran, yazılım temelli değil, donanım temelli göz koruma özelliği sunabiliyor. Bu noktada, ekranda tam 10 tane katman olduğunu söylemeliyiz.

İster bir şeyler izliyor olun, ister bir şeyler çizin, isterseniz de bir şeyler okuyun… Uzun süreli deneyimlerde, her ihtiyacınıza yönelik güzel sunumlar gerçekleştiriliyor.

Tüm bu deneyimlerde sevindirici bir diğer detay, ekranın parlama ve yansıma gibi can sıkıcı detayları önemli ölçüde engelleyebiliyor olması.

TCL Nextpaper 10s, “kağıt gibi yaz” derken aslında abartmıyor. Kutuda beraberinde hediye olarak gelen pasif kalemle bir şeyler yazabilir, çizimler yapabilirsiniz. Kalemin hassasiyet değeri güzel ve hareketlerinizi güzel takip edebiliyor. Ayrıca, kalemi her ekrana değdirdiğinizde de kağıda yazıyormuşsunuz gibi sesler duyuyorsunuz. Bu da güzel bir detay olmuş.

Ve TCL, tüm bu detaylarla birlikte ekranın sunduğu renk doğruluğu ve canlı detayların zamanla kaybolmayacağını da ekliyor. Hani acaba bir süre sonra ekran sararmaya başlar mı diye düşünüyorsanız, korkmanıza gerek yok.

TCL Nextpaper 10S akıllı tablet inceleme

TCL Nextpaper 10S tasarım detayları

8.3mm kalınlıkta ve 490 gram ağırlıktaki ürünümüz, mat plastik malzemenin tercih edildiği arka yüzeye ve yanlardan yumuşatılmış hatlara sahip. Böylece avuçta sağlam tutuş hissi uyandırıyor ve kir, parmak izi gibi can sıkıcı detayları büyük ölçüde engelliyor.

Tabletin gökyüzü mavisi ve siyah olmak üzere iki renk seçeneği mevcut ve biz açıkçası gökyüzü mavisini favori rengimiz olarak belirledik. Daha canlı, daha mutlu eden bir havası var doğrusu; hem biz büyükler, hem de küçük kullanıcılar için.

Tablete şöyle bir göz attığımızda, stereo hoparlör sistemi ve Type-C bağlantı noktası dikkatlerden kaçmıyor. Bunlar sırasıyla iki anlam taşıyor:

Birincisi, çoğu kez bir kulaklığa ihtiyaç duymadan da zengin işitsel detaylar duyabilirsiniz.

İkincisi, daha kolay bir şekilde şarj ve veri aktarım işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

TCL Nextpaper 10S işlemci ve yazılım detayları

TCL Nextpaper 10s tablet, MediaTek’in MT8768E işlemcisiyle geliyor. 4 çekirdek 2GHz, 4 çekirdek de 1.5GHz çalışma hızlarına sahip.

Buna ek olarak 4GB RAM ve 64GB depolama faktörü var. İstenirse microSD kart ile hafızayı artırmak da mümkün.

Android 11 işletim sistemiyle gelen TCL Nextpaper 10s, kullanımı kolay bir arayüze sahip. Hem not almanız hem de çizim yapabilmeniz için ön yüklü olarak gelen uygulamalar var. Öte yandan, çocuklar için Kids Mode da mevcut. Bu modda, çocuklarınız hangi sitelere erişebilir, hangi uygulamaları kullanabilir, düzenleyebiliyorsunuz. Ek olarak çocuğunuzun ilgi alanlarına yönelik oyun ve uygulamalar da sunuluyor.

Tabii siz de boş vakitlerinizde oyun oynayabilirsiniz. Örneğin biz, bu tablette Angry Birds 2 gibi fizik temelli ve renkli görsellere sahip bir oyunu rahatlıkla deneyimledik. Hatta Call of Duty Mobile gibi rekabetçi bir online oyunu da genellikle iyi performansla oynayabildik. Uzun süreli oyun deneyimlerinde tablette aşırı ısınma seviyesiyle karşılaşmadık.

TCL Nextpaper 10S kamera

Tabletler aslında bir nevi mobil bilgisayarlar olarak da görülebilir. Hem iş hem okul hem de eğlence amaçlı kullanılabilen cihazlar bunlar. Belki tatsız bir detay, ama hâlâ pandemi sürecindeyiz ve bu sebeple bazen iş ve okul süreçlerimizi evlerimizden devam ettirdiğimiz de oluyor. İşte bu gibi durumlarda, özellikle görüntülü görüşmeler önem taşıyor.

Nextpaper 10s’in ön tarafında 5, arka tarafında da 8MP kamera konumlandırılmış. 1080p 30FPS değerde video çekebilen ve bunu yaparken elektronik görüntü sabitleme özelliği de sunan ürün, özellikle iyi ışıklı ortamlarda yeterli performans sunabiliyor.

İnternet üzerinden yaptığınız görüntülü görüşmelerde, cihazdaki hoparlör sistemi ve çift mikrofon sistemi de işitsel detayların iyi kaliteyle karşı tarafa ulaşmasına yardımcı oluyor.

TCL Nextpaper 10S akıllı tablet inceleme

Kablosuz bağlantılar ve pil

Tabletimizde Bluetooth 5.0 ve Wi-Fi AC gibi kablosuz bağlantı teknolojileri mevcut. Pil tarafında da tam 8000mAh değerinden söz edebiliriz.

Ürün, beraberinde 18w hızlı şarj adaptörüyle geliyor ve dediğimiz gibi Type-C bağlantı noktası sayesinde şarj ve veri aktarım işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.
Tek şarj ile ne kadar yol alabiliriz diye soruyorsanız, yoğun kullanımda bir günü rahatlıkla geride bırakabilirsiniz.

Toparlamak gerekirse TCL Nextpaper 10S, güzel bir tablet. “Kağıt gibi yaz, kitap gibi oku” sloganıyla görücüye çıkan ürün, ülkemizde 4.299 ₺ satış fiyatı etiketiyle bulunabiliyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Uragun: Dünyayı bir yapay zekâ yönetseydi, nasıl olurdu?