BMW araçlar artık Android Auto ve Apple CarPlay almayacak

BMW araçlar artık Android Auto ve Apple CarPlay almayacak

Automotive News Europe’un bir raporuna göre BMW, çip tedarikçilerini değiştirdikten sonra Android Auto ve Apple CarPlay desteği olmayan bazı yeni araçlar sunacak. İşte detaylar.

Yeni tedarikçinin çiplerinin henüz Android Auto ve CarPlay ile uyumlu olmadığı ve yazılımın çalışması için bir güncelleme gerektirdiği bildiriliyor. BMW, Automotive News Europe’a e-postayla gönderilen bir bildiride, “Bu yılın ilk dört ayında bu arabalara yerleştirilen çiplerin tam olarak işlevsel olması ve Apple CarPlay/Android Auto ve Wi-Fi özelliği sunması için güncellenmiş yazılıma ihtiyacı var” dedi. Şirket, The Verge’in yorum talebine hemen yanıt vermedi. Yine de sürücülerin Apple CarPlay ve Android Auto desteği almak için çok fazla beklemeleri gerekmeyebilir. Otomobil üreticisi, Automotive News Europe’a, işlevselliği “en geç Haziran ayı sonuna kadar” kullanıma sunmak için kablosuz (OTA) bir güncelleme yapmayı planladığını söyledi.

BMW araçlar artık Android Auto ve Apple CarPlay almayacak

Şirket, hangi araba modellerinin etkilendiğini de belirtmedi, ancak üretim kodunda “6P1” olan araçların Android Auto veya Apple CarPlay ile gelmeyeceğini söylüyor. Automotive News Europe, ABD, İngiltere, İtalya, İspanya ve Fransa’dan sürücülerin yeni araçlarını herhangi bir işlev olmadan satın aldıklarını bildirdiklerini söylüyor. Bu, BMW’nin çip sıkıntısı nedeniyle yaptığı ilk fedakarlık değil. Geçen Kasım ayında BMW, dokunmatik ekranları ve yedek asistan özelliği olmayan bazı yeni araçlarının nakliyesini durdurduğunu doğrulamıştı ve etkilenen sürücülere karşılığında 500 $ kredi verdi.

General Motors gibi diğer otomobil şirketleri de kıtlıktan büyük ölçüde etkilendi. GM, bir dizi araçtan kablosuz şarjı düşürdü, bazı kamyonlarından bir yakıt yönetim modülünü baltaladı ve 2022 Cadillac Escalade’de sürücüsüz Süper Yolculuk özelliğini kesti. Daha yakın zamanlarda, Ford, arka ısıtma ve klima kontrolleri olmayan Explorer SUV’ları geçici olarak nakliye etmeye ve satmaya başladı.

Nvidia kripto madenciliği yüzünden 5.5 milyon dolar ceza ödeyecek