Microsoft Hololens Stres Düzeyini Fark Edecek

Hololens

Microsoft’un artırılmış gerçeklik gözlüğü Hololens’in yetenekleri arasında, kullanıcının stres seviyesini fark etmek olduğu anlaşıldı.

microsoft_hololens[1]

Microsoft araştırmacılarının yeni keşfettiği bir yöntem sayesinde, Hololens’i, kullanıcının stres seviyesini tespit etmek için kullanmak mümkün olabilecek. Kullanıcının hareketlerini, gözbebeklerini, kalp atış hızını, terlemesini ve beyin dalgalarını okuyabilecek olan Hololens, bu değerleri analiz ederek bir kullanıcının stres altında olup olmadığını tespit edebilecek.

Araştırmacılar, stres altındaki bir kullanıcıya yaptığı işte yardımcı olabilecek uygulamalar önerebileceklerini ve kullanıcının stresini azaltmayı deneyebileceklerini düşünüyorlar.

Ancak yine de bir kullanıcıya stresli olduğunu vurgulayıp yardım teklifinde bulunmanın, daha da zorlayıcı sonuçlar ortaya çıkarabilmesi muhtemel. Bu başlığı işyerlerinde, çalışanlarına dağıtan kurumların, çalışanların stres seviyesini ölçerek hangi işlerde daha çok zorlandıklarını, nerelerde sıkıntı yaşadıklarını ölçerek, çalışanların pozisyonlarını değiştirebilmeleri veya işten çıkarabilmeleri de mümkün. Oysa kimi insanların stres altında çalışmaya alışık olması veya hayatlarındaki farklı etkiler nedeniyle strese girebildikleri ama yine de işlerini başarıyla yürüttükleri de görülebiliyor. Dolayısıyla Microsoft’un, insan haklarını zorlayacak bu tür bir uygulamaya ön ayak olmak istememesi de büyük ihtimal görünüyor.

Microsoft’un dijital gözlüğü Hololens henüz satışa çıkmadı ancak basına tanıtılan gözlük şu anda Microsoft laboratuvarlarında final sürümüne ulaştırılmak için geliştirilmeye devam ediyor.

 

Sürücüsüz Otomobiller Ne Zaman Geliyor?