Steam fiyatları rekor derecede arttı!

Steam Türkiye

Oyun dünyasının kalbinin attığı ve bugüne kadar Türk oyunseverler için nefes alma mekanı olan Steam, her geçen gün biraz daha pahalı bir platform haline geliyor.

Steam fiyatları rekor derecede arttı! Oyunların yurt dışı fiyatlarıyla Türkiye fiyatlarının birebir aynı olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Üstelik bu durumu 2 farklı açıdan ele almak da mümkün. Örneğin Steam’in ABD satış fiyatlarına baktığımızda 50 dolarlık bir etikete sahip olduğunu gördüğümüz oyunun Türkiye’de de 50-TL’ye satılmasını beklemek tabi ki hayalperestlikten öte geçmez.

ssteam

Ancak bu oyunun güncel kur üzerinden doğrudan hesaplanıp yaklaşık 900,00-TL’lik bir fiyatla karşımıza çıkması da Türk oyunseverler için adeta yıkım olur.

İşte bu durumun farkında olan Steam’deki oyun şirketleri, fiyatlarını daha makul seviyede tutuyor ve doğrudan döviz kuru hesabı yerine hem kendileri kar edebilecekleri hem de oyunseverlerin alabilecekleri bir fiyat belirliyorlardı. Bu kapsamda, örneğimizdeki 50 dolarlık oyunun Steam Türkiye fiyatının genelde 350-400 lira bandında kaldığını görebiliyorduk. Ancak son zamanlarda gelen zamlar, bu durumun değişmeye başladığını gösteriyor.

Steam yaz indirimleri

Steam fiyatları rekor derecede arttı!

Henüz geçtiğimiz ay yapılan ve %300’ü geçen zamların etkisini üzerimizden atamamışken, bu ay yine farklı firmalar tarafından benzer oranlarda zamların yapıldığını görüyoruz. Örneğin geçtiğimiz güne kadar 16,50-TL’den satılan Underground’un %250’lik artışla 57,00-TL’ye çıkması ya da NBA2K23’ün %65 zam alarak 429,00-TL yerine 699,00-TL’den satılmaya başlanması bu durumun göstergelerinden.

Epic Games Store

Her ne kadar bu zam furyasından nasibini alan isimler daha önceki oyunlara göre daha az bilinen yapımlar olsalar da, bu son fiyat güncellemeleri Steam’deki oyun fiyatlarının genel bir artış trendi içerisine girmiş olduğunun anlaşılması bakımından bir hayli can sıkıcı.

Netflix’in Assassin’s Creed dizisi resmiyet kazandı