Steam TL’den dolara geçiyor; Oyun fiyatları uçabilir

Steam yaz indirimleri

Steam’de bir dönem kapanıyor. Platformda oyun fiyatlandırmaları bundan sonra TL değil dolar bazlı yapılacak. Oyun fiyatları uçup gidebilir.

Bugün artık oyun dünyasının en önemli parçalarından biri haline gelmiş olan Steam, özellikle PC oyunları için çok özel bir yere sahip. Bu yüzden platformun Türkiye desteği olması ülkemizdeki oyunseverler için oldukça önemliydi. Ancak ne var ki artık bu dönemin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Çünkü bugün Steam’in Türkiye’deki oyunseverlere ülkemize özel fiyatlandırma sunduğu son gün olacak.

Bugünden sonra platformdaki oyunların fiyatlandırmaları dolar bazında yapılacak. Bu da platformdaki oyun fiyatlarının kayda değer ölçüde artabileceği anlamına geliyor. Zaten bu yüzden günlerdir oyunseverler almak istedikleri oyunları zamlanmadan almak için toplu satın alımlar yapıyorlar. Bu son fırsatı kaçıranlar ise birkaç saat içinde çok daha yüksek fiyatlarla karşılaşabilir.

Steam Türkiye

Peki bu yeni dönemde fiyatlandırma nasıl yapılacak? Elbette her zaman olduğu gibi yine oyun üreticileri kendi oyunları için bir fiyat belirleyecek. Yani herhangi bir şirket Türkiye’deki dolar kurunu göz önüne alarak oyununun fiyatını yine TL’ye göre uyarlayabilir. Ancak bu pek olası değil. Çünkü genelde oyun şirketleri oyunların farklı bölgelerdeki fiyatlandırmalarını yaparken Steam’in kendilerine önerdiği kura göre yapıyor. Bugüne kadar bu uyarlama TL üzerinden yapıldığı için 50 dolarlık bir oyunun Türkiye’deki karşılığı 50 doların tutarı kadar olmuyordu. Ancak bundan sonra bu durum değişecek. Çünkü bugünden itibaren oyun fiyatları TL’ye göre değil MENA-USD’ye göre uyarlanacak. MENA bölgesine yönelik fiyatlandırma için kullanılan MENA-USD, dolar fiyatına yakın bir kura sahip olduğu için bu değişiklik oyun fiyatlarının uçup gitmesine sebep olabilir.

Samsung Galaxy A25’in yeni görselleri sızdırıldı