Apple iOS 16 güncellemesini kullanıma sundu

iPhone kullananlar yüksek

Bekleyiş sona erdi. Apple iOS 16 güncellemesini yayınladı. iPhone’unuzda Ayarlar uygulamasını açıp “Genel”e, ardından “Yazılım”a ve ardından “Güncelle”ye dokunarak şirketin mobil işletim sisteminin en son sürümünü indirebilirsiniz. Yazılım, iPhone 8 ve sonraki sürümlerde mevcut olacak. İşte tüm detaylar.

Apple iOS 16 güncellemesinin teması kişiselleştirme olacak. Apple, size arayüz üzerinde daha fazla kontrol sağlamak için iPhone’un kilit ekranını yeniden tasarladı. Artık, duvar kağıdınıza daha yakından uyması için ekran saatinin ve tarihin yazı tipini ve vurgu rengini ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, ana ekranınıza widget’lar ekleyebilir ve ekranın üst kısmında görüntülenen bilgileri değiştirebilirsiniz. Artık birden fazla kilit ekranı oluşturmak ve bunları belirli odak modlarına bağlamak da mümkün.

Apple iOS 16 güncellemesini kullanıma sundu

Apple iOs 16 için diğer dikkate değer yeni özellikler arasında, iMessage’daki mesajları düzenleme ve göndermeyi kaldırma özelliği yer alıyor. Ayrıca, daha sonra okumanızı hatırlatmak için metinleri okunmadı olarak işaretleyebilirsiniz. iPhone XS ve sonraki modellerinde, bir görüntüden bir nesneyi kopyalayıp arka planı olmayan başka bir yere yapıştırmak için Fotoğraflar uygulamasını kullanabilirsiniz. Apple ayrıca çevrimiçi kimlik bilgilerinize ekstra bir güvenlik katmanı eklemek için geçiş anahtarları desteği de ekledi. Geçiş anahtarları, Apple dışı ürünlerle çalışıyor ve iCloud Anahtar Zinciriniz aracılığıyla kullanılabilir durumda. Bugünkü güncellemeyle ilgili dikkat edilmesi gereken bir nokta, iPadOS 16’nın Apple’a yazılımın Stage Manager özelliğini geliştirmesi için daha fazla zaman vermek için daha sonraki bir tarihte gelecek olması.

ASUS, Zenbook Pro 14 Duo OLED’ i kullanıcılarıyla buluşturdu