Counter-Strike 2 hayal kırıklığı yarattı

Counter-Strike 2

Kısa süre önce CS:GO’nun yerini alan Counter-Strike 2, oyunseverleri memnun edemedi; Valve’nin bugüne kadar en düşük puan alan oyunu oldu.

Valve tarafından geliştirilen Counter-Strike: Global Offensive, ya da oyun severler arasında daha çok kullanılan adıyla CS: GO, yıllardır en çok oynanan oyunlar listelerinin zirvesinde yer alıyordu. Oyunun çıkışının üzerinden 11 yıl geçmiş olmasına rağmen CS:GO hiç hız kesmedi; aksine popülerliği her geçen gün biraz daha arttı. Yıllardır Valve’nin yüzünü güldüren CS:GO geçtiğimiz ay bayrağı devretti. Bu yılın başında duyurulan Counter-Strike 2, 27 Eylül’de yayınlandı ve CS:GO’nun yerini aldı.

Daha iyi grafikler, daha doğal ışıklandırma ve yenilenmiş haritalar gibi pek çok yenilikle gelen Counter-Strike 2, tahmin edildiği gibi oyunseverler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Öyle ki oyunun gördüğü yoğun ilgi, Valve’nin sunucuları için bile fazla geldi. Bu yüzden şirket sunucularını güncellemek zorunda kaldı. Ancak ilk günlerdeki bu yoğun ilgi, zamanla yerini hayal kırıklığına bıraktı. Pek çok oyucu, Counter-Strike 2’nin CS:GO’dan daha iyi olmadığı, aksine eski oyunu arattığı yorumunu yaptı. Bu da yeni Counter-Strike’ın tartışmalı bir oyuna dönüşmesine sebep oldu. Haliyle bu durum oyunun Steam puanına da yansıdı.

Counter-Strike Global Offensive güncelleme

Counter-Strike 2, Steam platformunda aldığı düşük puanlarla Valve’nin bugüne kadar en düşük puan alan oyunu oldu. Elbette stüdyonun ileride yayınlayacağı güncellemelerle oyunu geliştirip bu tabloyu tersine çevirmesi mümkün. Zira oyuna gelen negatif yorumlarda en çok şikayet edilen konular oyunun çökmeye meyilli olması ve stabil olmaması. Bunlar zamanla çözülebilecek sorunlar. Ancak en azından şimdilik CS 2.0’ın hem Valve için hem de oyunseverler bir hayal kırıklığına dönüştüğünü söyleyebiliriz.

Honor Play 50 Plus resmen tanıtıldı