Starlink uydu hizmeti 2024’te başlayacak!

Starlink uydu hizmeti 2024'te başlayacak!

Elon Musk’ın başarılı şirketlerinden Starlink yeni hizmetleri için start tarihi verdi. İşte tüm detaylar.

Şirket tarafından yeni yayınlanan bir tanıtım sitesine göre, Starlink’in merakla beklenen uydu hücresel hizmeti Direct-to-Cell’in lansmanının 2024 yılında SMS için de sunulmaya başlayacağı bildiriliyor. Sonunda sistem “karada, göllerde veya kıyı sularında nerede olursanız olun mesajlaşmaya, arama yapmaya ve gezinmeye her yerde erişim sağlayacak” ve LTE standardı aracılığıyla IoT cihazlarına bağlanacak. Starlink, ilk olarak geçtiğimiz Ağustos ayında “Coverage and Above and Beyond” etkinliğinde duyurulan projede T-Mobile ile ortaklık kurmuştu. İşbirliğine göre T-Mobile’ın 5G spektrumunun bir kısmı uydu şirketinin ikinci nesil uyduları tarafından kullanılacak. Şirket ise T-Mobile telefonlarının uydu ağına erişmesine izin verecek ve cep telefonu servis sağlayıcısına Amerika Birleşik Devletleri’nin “neredeyse tam kapsama alanını” sağlayacak.

Starlink uydu hizmeti 2024'te başlayacak!

Geçtiğimiz Ağustos ayındaki etkinlik sırasında SpaceX CEO’su Elon Musk, “Starlink V2″nin bu yıl belirli cep telefonlarında ve Tesla araçlarında piyasaya sürüleceğini tweetledi. “Bunu T-Mobile ile yapmaktan inanılmaz heyecan duyuyoruz” ifadelerini kullandı. SpaceX’in Starlink kurumsal satışlarından sorumlu başkan yardımcısı Jonathan Hofeller testlerin 2023’te başlayacağını tahmin ettiği Mart 2023 Uydu Konferansı ve Sergisi’ndeki bir panel tartışmasında planlarını açıkladı.

4.265 uydudan oluşan mevcut takımyıldızı yeni hücre servisiyle uyumlu değil, bu nedenle şirketin önümüzdeki birkaç yıl içinde gerekli eNodeB modemi kurulu olarak tamamen yeni bir mikrosat serisi başlatması gerekecek. Daha fazla uydu fırlatıldıkça ek ses ve veri özellikleri kullanıma sunulacak.

Marvel yeni Daredevil dizisini beğenmedi; sıfırdan tekrar başlıyor