Hindistan, dört Vivo yöneticisini tutukladı

vivo

Çinli telefon üreticileri Hindistan’da zorlu bir dönemden geçiyor. Son olarak da dört vivo yöneticisi Hindistan polisi tarafından tutuklandı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo, bu hafta hiç istemediği bir haberle gündeme taşındı. Özellikle Çinli telefon üreticileri için Çin’den sonra en önemli pazar haline gelen Hindistan, şirket için sıkıntılı bir bölge haline geldi. Hatırlarsanız geçtiğimiz yıl Hindistan’ın finansal denetim kurulu tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Hindistan polisi vivo ofisine baskın düzenlemiş, kanıt bulmak için belge ve cihazları incelemişti. O günden beri topladığı bu kanıtları da kullanarak şirkete karşı bir soruşturma yürüten Hindistan polisi, bu hafta dört vivo yetkilisini tutukladı.

Şirket yöneticilerinin tutuklanma sebebi ise para aklama faaliyetleri içinde yer almaları. Çinli telefon üreticisi de ortaya çıkan kanıtlar ışığında bu dört yönetici ile arasına mesafe koymuş durumda. Bu tutuklanma haberlerinin yayılmasının ardından şirket tarafından yapılan açıklamada, şirketin Hindistanlı yetkililerle işbirliği yaptıklarını, soruşturma için gerekli şeyleri kendilerine sağladıklarını söyledi. Ancak bu durum şirketin tüm yasal haklarını kullanarak kendisini aklamak için mücadele etmeyeceği anlamına gelmiyor. Şirket, kurumsal olarak bu tarz suçlamaları kesin bir dille yalanlıyor.

vivo

Hindistan’da sorun yaşayan tek Çinli telefon üreticisi vivo değil. Aynı şekilde Oppo da Hindistan’da ciddi sorunlar yaşıyor. Oppo’ya karşı da yakında adli bir soruşturma başlatılabilir. Çin ile Hindistan arasında artan gerilimin de bu soruşturmaları körüklediği düşünülüyor. İki ülke hem ekonomik olarak bir mücadele içinde hem Himalayalar’daki sınır tartışması gitgide hararetleniyor. Artan bu gerilim, Çinli telefon üreticilerini zor durumda bırakabilir.

PlayStation Plus’a bu ay eklenecek oyunlar belli oldu