Starlink projesi iptal edilme tehlikesi ile karşı karşıya

Starlink projesi iptal edilme

Starlink projesi iptal edilme tehlikesine sahip. Eğer bu durum gerçekleşirse Elon Musk çok zor durumda kalacak. Hadi gelin konuyla ilgili merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Starlink projesi iptal edilme riski nedeniyle endişe kaynağı oldu. Özellikle son dönemlerde bilim dünyası bu projeye çok büyük bir tepki gösteriyordu. ABD tarafından açık bir destekle onay almış olan projenin geri plana düşmeye başladığını görüyoruz.

 Starlink projesi iptal edilme

Starlink özünde bir internet projesidir. Yani tüm dünyanın interneti kullanabilmesi için geliştirilmiş bir sistem olarak biliniyor. Uydudan gönderilecek olan sinyaller ile birlikte insanlar çok rahat bir şekilde internet kullanabilecek. Yani en azından Starlink projesi bunu hedefliyor.

Starlink projesi iptal edilme aşamasında

Her ne kadar basit görünse bile aslında işler biraz daha karmaşık. Uydu internet fikri uzun yıllardır dünyanın gündeminde. Ancak Elon Musk biraz daha geçiştirme yolunu tercih ederek bu projeye yükselen sesleri durdurmaya çalıştı.

 Starlink projesi iptal edilme

Starlink uyduları tepki çekecek şekilde çoğaltılmadı. Bunun yerine kademe kademe çoğaltma işlemi tercih edildi. Fakat bilim insanları bunun çok büyük bir problem yarattığını düşünüyor. Özellikle uzay çalışmalarında Starlink projesi tahmin edilenden çok daha fazla olumsuz etki yaratıyor.

40 bin starlink uydusu gözlem evlerini kötü etkileyecek

SpaceX tarafından geliştirilen ve uydudan dünyaya olduğu gibi internet verilmesini sağlayacak olan bu proje hakkında bazı kötü haberler geliyor. 5 yıl içerisinde 40 bin uydunun uzayda yerini alacağı ifade ediliyor. Ancak bilim insanları tarafından yapılan çalışmalar ile birlikte bu engellendi.

SpaceX Starlink uydu interneti artık 32 ülkede mevcut

Starlink ABD tarafından engellenecek gibi görünüyor. Çin ve Rusya merkezli olarak çalışan akademisyenler ise bu duruma en fazla tepki gösterenler içerisinde yer alıyor. Yani tüm büyük ülkeler Starlink uyduları konusunda ortak bir fikre sahip diyebiliriz. Peki siz yaşanan tüm bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz?