Starfield oyuncusu komik bir keşif yaptı

starfield

Starfield oyuncuları yeni keşifler yapmaya devam ediyor. Bir oyuncu kısa süre önce deforme olmuş, inanılmaz derecede dik araziye sahip ilginç bir gezegen buldu. Gezegendeki canlılar bu yokuşu tırmanamıyor.

Reddit’te paylaşılan bir Starfield videosu dikkatleri üstüne çekti. Bu videoda yeni keşfedilen bir gezegendeki aşırı dik arazi yer alıyor. Gezegene özgü yaratıklar arazide pek ilerleyemeden, hızlı şekilde tepeden yuvarlanıp düşüyorlar.

Kullanıcılar bu ilginç keşfe eğlenceli tepkiler verdi. Fakat bazı oyuncular ise Starfield’daki hatadan kaynaklandığını düşünüyor. Mesela bir oyuncu yaptığı yorumda, “Bence bu bir hata ancak komik bir hata. Kimbilir başka gezegenlerde daha neler vardır” dedi. Bir başkası da, “1000 tane gezegen yaparsanız içlerinde birilerinde acayip olaylara neden olan hata bulabilirsiniz” cevabını verdi. Söz konusu gezegen Jaffa yıldız sisteminde yer alıyor. Gezegenin adı Jaffa IV olarak geçiyor.

Terrain too steep even for the wildlife
byu/toreachtheapex inStarfield

Jaffa IV’teki dik arazi ve yaratıklar güldürse de, her gezegen farklı yaratıklar içeriyor. Yakın zamanda bir oyuncu kabuslardan fırlamış gibi görünen, örümcek ve ahtapot karışımı korkunç yaratık türü keşfetti.

Starfield oyuncularının Bethesda’dan istekleri var. Kullanıcılar keşfedilen gezegenlerin ve sistemlerin oyunda listelenip, katalog haline getirilmesini istiyor. Bu özellik gezegenlere geri dönüş için oldukça önemli. Bazı oyuncular keşiflerinin yerini unutmamak için kağıda yazdıklarını söylüyor. Harita çizenler bile var. Oyundaki eksiklik kullanıcıları yıldızlar arası kartografa dönüştürdü bile diyebiliriz. Oyuncular keşfedilen gezegenler ve kaynakların kaydedilmesi, detaylı şekilde katalog halinde sunulmasına yönelik özellik istiyor. Bu durumu sosyal medya ve çeşitli yerlerde de dile getiriyorlar. Oyunculara göre Starfield’ın bir tür keşifler sekmesine ihtiyacı var.

starfield

Keşfedilen gezegenlere geri dönüşün zor olması yanında hikaye odaklı şehirlere gidemediğini söyleyen oyuncular da var. Bir oyuncu Twitter’da, “Koca koca şehirleri kaybediyorum. Bethesda lütfen bu işi çöz” yorumunda bulundu. Tweet’e aynı durumu yaşadığını belirten birçok oyuncu da cevap yazdı. Umarız Bethesda oyuncuların isteğine yanıt verir ve yakın zamanda Starfield’a keşifler için bir sistem ekler. Resmi çözüm olsun ya da olmasın ancak mod yapımcıları bu işe kesin el atıp, işe yarar mod çıkaracaktır.

The Elder Scrolls 6 Xbox’a özel olacak