Max Payne 1 ve 2 Remake geliştirme aşaması için hazır

max payne 1

Kısa süre önce Alan Wake 2’yi piyasaya süren Remedy Entertainment, Max Payne 1 ve 2 Remake’in yapımında ilerleme kaydettiğini ve konsept olmaktan çıktığını belirtti.

Alan Wake 2 nihayet oyuncularla buluştu ve uzun süre beklemeye fazlasıyla değdi. Oyun genel olarak oldukça beğenildi. Alan Wake 2’nin hikayesi gelecek sene çıkacak olan iki ek paketle devam edecek. Fakat Remedy’nin başka projeleri de var. Bunların arasında en öne çıkanlardan biri Max Payne 1 ve 2 Remake.

Geçtiğimiz yıl Remedy ve Rockstar, Max Payne Remake için iş birliği yaptığını açıklamıştı. Ünlü stüdyo yayınladığı yeni mali raporunda Max Payne 1 ve 2 Remake’in konsept olmaktan çıkıp, geliştirme için hazır hale geldiğini ve bu konuda netlik kazandığını ifade etti. Şirket, “Projenin tarzı ve kapsamı konusu netlik kazandı. Organize olmuş çok iyi bir ekibimiz var. Proje üzerinde çalışmaktan büyük heyecan duyuyoruz” açıklamasını yaptı.

max payne

Geçtiğimiz günlerde Max Payne 1 ve 2’nin yaratıcı isimlerinden biri olan Sam Lake, Remake sürümünün orijinal oyunları modern standartlara uyarlayacak ve bir araya getirecek büyük bir proje olduğunu söyledi. Fakat detaylar halen bilinmiyor. Remedy, Control 2 ve Condor’un yapımında da ilerlediğini belirtti.

Son olarak şundan bahsedelim, Alan Wake 2 hem Control hem de Alan Wake serisini içeren ortak evrenin bir sonraki bölümü olarak nitelendiriliyor. Remedy’nin yarattığı evreni daha da genişletip, Control 2 için de zemin hazırlıyor. Control 2’de Alan Wake’le ilgili daha fazla bağlantının olması bekleniyor. Belki Alan Wake 2’deki karakterleri Control 2’de de görebiliriz ya da başka bir şekilde hikayede isimleri geçebilir.

Ghost of Tsushima filminin senaryosu hazır