iPhone 15 Pro oyun konsollarına da rakip olacak

iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 Pro, oyun alanında da oldukça iddialı geliyor. El konsollarına da rakip olacak gibi görünen yeni iPhone, Assassin’s Creed Mirage ve Resident Evil Village gibi oyunları çalıştıracak.

Bildiğiniz gibi dün teknoloji dünyası için oldukça önemli bir gündü. Çünkü Apple uzun süredir heyecanla beklenen yeni iPhone modellerini dün düzenlediği etkinlikte resmi olarak tanıttı. iPhone 15 serisinin resmi olarak tanıtılmasıyla birlikte telefon hakkında merak edilen tüm detaylar da ortaya çıkmış oldu. Bunların büyük bir kısmı daha önce gelen sızıntılardan ve söylentilerden bildiğimiz şeylerdi. Ancak Apple herkesi şaşırtacak bazı şeyleri gizlemeyi başarmıştı. Mesela yeni iPhone 15 Pro’nun oyun konsollarına rakip olabilecek bir oyun cihazı olacağını neredeyse hiç kimse öngörmemişti.

Ancak Apple tarafından paylaşılan bilgiler iPhone 15 Pro’nun Assassin’s Creed Mirage gibi en yeni oyunları bile çalıştırabilecek kadar sağlam bir oyun aracı olacağını gösteriyor. Apple son teknoloji A17 Pro yonga setinden güç alan 15 Pro modelleri, bu ay çıkacak Assassin’s Creed Mirage’ın yanı sıra üç önemli oyunun daha konsol versiyonlarını mobilde kullanıcılarla buluşturacak. Bu üç oyun Resident Evil Village, Resident Evil Remake’i ve Death Stranding olacak.

Ubisoft, 'Assassin's Creed Mirage'ı duyurdu

Apple’ın yeni A17 Pro yonga setini tanıtan Apple yöneticisi Sribalan Santhanam, bu yonga setinin bugüne kadar bir akıllı telefonda kullanılan en güçlü çip olduğunu söyledi. Bu da iPhone 15 Pro modellerine, yukarıda sözünü ettiğimiz yeni nesil oyunları ray tracing gibi özelliklerden de feragat etmeden çalıştırma gücünü verecek. Bu da yeni iPhone’un sadece mobil oyunları değil Resident Evil Village gibi oyunların konsol versiyonlarını da çalıştırmasına olanak sağlayacak.

Apple bu oyunların dokunmatik ekran ile nasıl çalışacağını detaylandırmadı. Ancak iPhone’ların Bluetooth ile konsol kumandalarıyla eşlenebileceğine dikkat çekti. Bildiğiniz gibi Sony’nin DualSense’i gibi oyun kumandaları iPhone’a bağlanabiliyor.

Samsung Galaxy A25 performans testinde görüldü