Todd Howard, Starfield’da ‘New Game+’ olacağını doğruladı

123 52

Starfield’ın çıkışına fazla zaman kalmadı. Oyuncular yapımda New Game+’ın olup olmayacağını merak ediyordu. Bethesda’nın en yetkili ismi olan Todd Howard’dan beklenen haber geldi.

GQ ile röportaj yapan Todd Howard, Starfield‘da New Game+’ın olacağını açıkladı. Howard, “Starfield bizim (Bethesda’nın) en sürükleyici rol yapma oyunumuz olacak. Oyuncular esnekliğe ve birçok seçeneğe sahip olacak. Böylece her oyuncu benzersiz bir macerayı tadacak. New Game+ ise tekrar oynamayı teşvik etmek için harika bir yol” dedi. Todd Howard, Starfield’ı bir kere bitirip, New Game+’a başlayınca eski oyundan yeni oyuna tam olarak nelerin taşınacağını (Silahlar, zırhlar, gemideki geliştirmeler vs…) söylemedi.

Oyun 6 Eylül’de piyasaya sürülecek ve ilk günden Game Pass’e gelecek. Premium Edition versiyonunu alanlar 1 Eylül’de oynamaya başlayacak.

Starfield, Bethesda’nın yıllar sonra çıkaracağı ilk yeni oyunu olacak. Fallout ve Elder Scrolls serisi senelerdir biliniyor, Starfield ise yeni bir serinin başlangıcı olabilir. Yapımcılar, oyuncuların uzayı keşfetmek için bolca zaman harcayacağını söylüyor.

starfield

Konuya gelecek olursak, 2310 yılında iki büyük taraf arasında Koloni Savaşı adı verilen büyük bir savaş patlak verir. Yapım bu savaştan 20 yıl sonra geçiyor. Oyuncular, uzay kaşiflerinden oluşan Constellation isimli birliğin üyelerinden birini canlandırıyor. Geliştiricilerin açıklamasına göre ana hikaye entrikalarla ve oyuncuyu şaşırtacak sürprizlerle dolu. Bununla birlikte asıl konuya bağlı veya bağımsız olan birçok yan hikaye de var.

Oyunda 1000’den fazla gezegen bulunuyor. Her gezegende yerçekimi farklı. Bu da oynanışı etkileyecek faktörlerden biri olacak. Mesela oyuncular yerçekimi az olan bir gezegende daha yükseğe zıplayıp, tepelik yerlere kısa yoldan kolayca çıkabilecek. Çatışmalarda yerçekiminin etkisi görülecek. Ayrıca her gezegen yörüngesinde bulunduğu yıldıza göre farklı şekillerde ışıklandırmaya sahip. Gezegenlere ulaşmak veya başka yerlere gitmek için asteroit kuşağı gibi yerlerden geçmek gerekecek. Oyuncular sahipsiz gemiler bulabilecek. İddia edilene göre oyunda kara deliklerin de yer aldığı ve bir kara deliğe yaklaşınca etkilerinin de hissedileceği belirtiliyor.

Diablo IV’ün ikinci sezonu olan Kan Sezonu 17 Ekim’de geliyor!