Rapor: Apple Watch Series 9’da yenilikler az olacak

123 4

Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’nin, iPhone 15 serisiyle birlikte Eylül ayında tanıtılması bekleniyor. Her iki saatteki yeniliklere dair söylentiler çıkmıştı. Bu söylentileri doğrulayan taze bir rapor paylaşıldı.

İsimsiz tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan yeni rapora göre Apple Watch Series 9‘da kayda değer pek yenilik yok. Rapor Series 9’daki en büyük yükseltmenin işlemci olduğunu vurgularken, Ultra 2 modelinde yeni bir renk seçeneğinin yer alacağını ileri sürüyor. Apple hakkındaki paylaşımlarıyla tanınan gazeteci Mark Gurman, Apple Watch Series 9’da yeni işlemci dışında dikkat çekici başka büyük yenilik bulunmayacağını söylemişti. Hatta Gurman saati ‘ürün tarihindeki en küçük yenilemeye sahip cihaz’ olarak tanımlamıştı. Çin’in sosyal medyası Weibo’da da benzer iddialar konuşuldu.

Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’de S9 isminde işlemci yer alacak. S9’un A15 yongasını temel aldığı belirtiliyor. Series 6’da S6 isimli işlemci kullanıldı. S6’la temelde aynı olan ve hız iyileştirilmesi yapılmayan başka bir işlemci Apple Watch Series 7 ve 8’e güç verdi. Series 8’de de ismi S8 olarak geçiyor, ama 2 yıllık eski bir yonga.

apple watch series 9

Apple Watch Ultra 2’de Mark Gurman tarafından koyu titanyum renginin kullanılabileceği söylenmişti. ShrimpApplePro isimli başka bir kaynak da, Ultra 2’nin hem koyu titanyum hem de mevcut doğal titanyum rengiyle satışa sunulacağını iddia etmişti. Yeni rapor, Gurman ve ShrimpApplePro’nun söylediklerini onaylıyor.

Weibo’da Setsuna Digital nickli kullanıcıya göre yeni Apple Watch Ultra, 1. nesil modele göre önemli ölçüde daha düşük ağırlığa sahip olacak. Şu anda satışta olan Ultra modeli 61.3 gram ağırlığında. 41 mm’lik Apple Watch Series 8’in ağırlığı 32 gram. İkisini karşılaştırınca arada ne kadar ağırlık farkı olduğu ortaya çıkıyor. 2. nesil Ultra modelinde titanyum mekanik parçaların 3 boyutlu yazıcıyla üretileceği iddia ediliyor ki, bu iddianın sahibi ise Ming-Chi Kuo. Apple kahini lakaplı ünlü analist teknoloji devinin kısmen normal CNC sürecinden uzaklaşacağını düşünüyor.

Diablo IV’ün ikinci sezonu olan Kan Sezonu 17 Ekim’de geliyor!