Starfield’da gezegenlerin sadece %10’unda yaşam var

123 35

Bethesda’nın merakla beklenen oyunu Starfield‘ın yeni detayları ortaya çıktı. Todd Howard, Starfield evreni ve oynanışla ilgili açıklamalar yaptı.

Kinda Funny Games’le röportaj gerçekleştiren Todd Howard, farklı gezegenlerin farklı amaçlara hizmet ettiğini belirtti. Bethesda’nın kıdemli yapımcısı olan Howard yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sisteme baktığımız zaman bu durumu oyunculara farklı seçenekler sunmak olarak görüyoruz. Yapılabilecek birçok şey var. Üzerlerinde şehirler olan gezegenler var. Oralara gittiğinizde yeni görevler alabilir, yeni karakterlerle karşılaşabilirsiniz. Yaşam olmayan gezegenler boş gibi görünebilir, ancak faydaları çok. Belki de ihtiyacınız olan kaynakları bu gezegenlerde bulabileceksiniz. Gerçekçi evren yaratmak için her şeyi yaptık.”

Starfield’da 1000 gezegen var, ancak bunların sadece %10’luk kısmında yaşam olacak. Bazı gezegenlerde ileri düzeyde uygarlıklar olurken, bazılarında ise ilkel yaşam formlarıyla karşılaşacaksınız. Todd Howard’ın yaptığı açıklamalar oyunun yaşam açısından da bolca çeşitliliğe ve farklı türlere ev sahipliği yaptığı yönünde. Gezegenlerde kullanmak için kara araçları olmayacak, Jetpack’le istenilen her yere hızlıca gidilebilecek. Ancak burada şöyle artı parantez açmak lazım, modlarla veya sonra gelebilecek ek paketlerle birlikte kara araçları oyuna eklenecektir. Uzay gemilerinin motoru, silah sistemi, dış kısmı, iç kısımları, yaşam alanları vs… özelleştirilebilecek. Fakat bunları yapmadan önce gemileri kaydetmek gerekecek.

starfield

Her gezegende yerçekimi farklı. Bu da oynanışı etkileyecek faktörlerden biri olacak. Mesela oyuncular yerçekimi az olan bir gezegende daha yükseğe zıplayıp, tepelik yerlere kısa yoldan kolayca çıkabilecek. Çatışmalarda yerçekiminin etkisi görülecek. Ayrıca her gezegen yörüngesinde bulunduğu yıldıza göre farklı şekillerde ışıklandırmaya sahip. Gezegenlere ulaşmak veya başka yerlere gitmek için asteroit kuşağı gibi yerlerden geçmek gerekecek. Oyuncular sahipsiz gemiler bulabilecek. İddia edilene göre oyunda kara deliklerin de yer aldığı ve bir kara deliğe yaklaşınca etkilerinin de hissedileceği belirtiliyor.

Starfield, 6 Eylül’de PC ve Xbox Series X/S için piyasaya sürülecek. Oyun konsollarda 30 FPS’de oynanacak.

Diablo 4’te 1. sezon yaklaştı! Ancak bazı oyuncular tepki gösterdi