Starfield’da en çılgın tasarıma sahip gemiyi yaptı

123 44

Starfield’da oyuncular yaptıkları gemi tasarımlarıyla şaşırtmaya devam ediyor. Fakat bir kullanıcı oyunda şimdiye kadar ki en uçuk gemi tasarımına imza attı. Söz ettiğimiz Starfield oyuncusu Empire State binası şeklinde gemi geliştirdi.

Starfield‘da gemiyi kişiselleştirme en çok sevilen özelliklerden biri oldu. Oyuncular ilgi çekici tasarımlar geliştirdi. Yıldız Savaşları’nın imparatorluk gemisi, Uzay Yolu’nun Atılgan’ı, Titanik benzeri uzay gemisi bunlara örnek verilebilir. Aslında sayıca çok fazla örnek var. Fakat şimdiye kadar ki en çılgın gemi tasarımı ortaya çıktı. Bir oyuncu Empire State benzeri devasa gemi yaptı. ’37 katlı uçan bina’ olarak tanımlanan gemi her havalandığında FPS düşüşlerine, hatta oyunun çökmesine neden oluyor. Bu yüzden zar zor havalanabiliyor.

Tasarıma imza atan oyuncu, gemi içinde bir uçtan diğer uça yürümeye korktuğunu, çünkü performansta soruna yol açabileceğini belirtti. Sosyal medyada birçok kişi Empire State gemisinin videosunu görmek istediğini söyledi. Fakat geminin yapımcısı bu fikre pek sıcak bakmadı ve bununla birlikte, “Gemiyi nasıl tasarladığımı gösteren video yapmayacağım. Gemi maksimum yükseklik sınırını ihlal ediyor ve aşırı dengesiz” yorumunda bulundu. Böylelikle Empire State gemisi benzeri tasarlamak isteyen kullanıcıların da hevesi kursağında kaldı.

starfield

Oyuncular diğer yandan Starfield’da sevilen bir karakter olan Vasco’ya da kişiselleştirme özelliğinin gelmesini istiyorlar. Reddit’te Spartansoldier-175, Vasco’nun özelleştirilmesi fikrini ortaya attı. Konu bir hayli ilgi çekti ve yorumlar yapıldı.

Fallout 4 için Automatron isimli DLC çıkmıştı. Böylece Fallout oyuncuları kendi robotlarını geliştirebiliyordu. Aynı mekanik Starfield’a da rahatça uygulanabilir. Oyunculardan bazıları Fallout 4 örneğini vererek, Starfield’a robot geliştirme özelliğinin gelmesi gerektiğini vurguluyor. Birçok kullanıcı bu özelliğin ücretsiz olarak oyuna eklenmesinden yana. Fakat Bethesda’nın ücretli DLC çıkartması daha olası görünüyor. Sonuç olarak Bethesda’nın ne yapacağı belli değil, ancak Todd Howard Starfield’a uzun zaman boyunca destek vereceklerini ve DLC’ler çıkacağını söylemişti. Şunu da eklemeden geçmeyelim, oyuna modlar geliştiriliyor ve ileride Vasco için mod yapılabilir.

Apple’ın 5G modem prototipleri Qualcomm modem çiplerinin gerisinde kaldı