Baldur’s Gate 3’ün DLC’si ne zaman çıkacak?

123 51

Kısa süre önce çıkan Baldur’s Gate 3 oldukça beğenildi. Steam’de en çok oynanan oyunlardan biri oldu. İncelemelerden yüksek puanlar aldı. Böylesi başarılı bir oyuna ilk DLC’nin ne zaman geleceği de merak ediliyor. Larian Studios’tan konuyla ilgili açıklama geldi.

Baldur’s Gate 3 (BG3) grafikleri, konusu, içeriği, seslendirmesi, müzikleri vs… aslında her şeyiyle harika bir oyun. Şimdiden bir klasik olarak oyun dünyasındaki yerini aldı. BG3, oyuncuların yüzlerce saatini harcayacak kadar içerikle dolu olsa bile, oyunun hayranları DLC hatta DLC’ler istiyor. Ancak Larian Studios DLC için henüz bir şeyler yapmaya hazır değil.

Larian’ın üst düzey isimlerinden biri olan Tom Butler, Gamescom 2023’te IGN’e konuştu. Butler, DLC’ye ilgili soruya ekibin şu anda BG3’ün PS5 sürümüne odaklandığını söyledi. Larian, PS5 versiyonunun çıkmasından sonra da güncellemeler üzerinde çalışacak. Tom Butler yaptığı açıklamada, “Bir süre daha güncellemeler yapmaya devam edeceğiz ve sonra hepimiz tatile çıkacağız. Tatilden geldikten sonra ne yapacağımıza karar vereceğiz. Şu anda üstünde konuştuğumuz konular var. Daha fazlasını da yapmak istiyoruz. Henüz ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi. Geliştirici ekip yıllardır BG3 üstünde çalıştı ve ekibin tatil istemesi de şaşırtıcı değil.

Baldur's Gate 3

Baldur’s Gate 3, 6 Eylül’de PS5 ve Mac’ler için piyasaya sürülecek. Xbox sürümünün de bu sene içinde geleceği Gamescom 2023’te açıklandı. Oyun çapraz kayıt özelliğine sahip. ‘Bu ne demek oluyor?’ diye soracak olursanız, PC’de oynadığınız oyuna PS5’te veya gelecekte Xbox, Mac veya Steam Deck’te devam edebileceksiniz. Farklı platformlarda oyuna yeniden başlamaya gerek kalmayacak.

Baldur's Gate 3

Orijinal Baldur’s Gate oyunu BioWare tarafından geliştirildi ve 1998’de piyasaya sürüldü. Çok sevildi ve sonra devam yapımı geldi. 2003’te 3. oyunun geliştirilmesine başlandı. Fakat oyunun haklarına sahip olan Interplay firması mali krize girdi ve kendisine bağlı olan geliştirici Black Isle Studios’u kapattı. Böylece Black Isle’ın üstünde çalıştığı Baldur’s Gate 3: The Black Hound, Baldur’s Gate: Dark Alliance 3 ve Fallout 3 oyunları da iptal oldu. Baldur’s Gate 3 de yıllarca ortalıktan kayboldu, bazen hakkında dedikodular çıksa da oyun bir türlü kendini göstermedi. Ancak Larian Studios beklenen duyuruyu 2019’da yaptı.

Diablo IV’ün ikinci sezonu olan Kan Sezonu 17 Ekim’de geliyor!