Foxconn, iPhone yöneticisini değiştirdi

Foxconn

2022’de pandemiye bağlı kapanmalar yüzünden iPhone siparişlerini yetiştiremeyen Foxconn, iPhone departmanındaki yöneticiyi değiştirdi.

2022 pek çok şirket gibi Foxconn için de zorlu geçti. Apple’ın iPhone üretimi için bel bağladığı şirketlerin başında gelen Çin merkezli teknoloji şirketi, Çin’deki karantina uygulamaları sebebiyle defalarca fabrikalarını kapatmak zorunda kaldı. Şirketin fabrikalarında yaşanan bu aksaklıklar, iPhone üretimini de kötü etkiledi.

Öyle ki normalde üretim sorunları hakkında sessiz kalmayı tercih eden Apple, sessizliğini bozdu ve üretim aşamasında yaşanan sorunlar sebebiyle iPhone 14’ün stok sorunu yaşadığını kabul etti. En büyük gelir kaynağı olan Apple cephesindeki bu mutsuzluk, Foxconn’da suların kaynamasına sebep oldu. Sonuçta şirket, iPhone’dan sorumlu yöneticisini değiştirme kararı aldı.

Foxconn Iphone Xin Üretiminde Yasadışı İşçi Çalıştırıyor

Şirketin iPhone üretiminden sorumlu departmanının başında uzun yıllardır yer alan Wang Charng-yang bu görevi Michael Chiang’a devretti. Chiang önderliğindeki yeni yönetim kadrosu, pandemi şartların göz önüne alarak yeni bir strateji belirleyecek ve bu strateji uygulamaya koyacak. Foxconn’un yönetim kadrosundaki bu değişim ile Apple’ın da gönlünü almayı amaçladığı düşünülüyor.

Departman şefliğini Michael Chiang’a devren Wang Charng-yan, şirketten ayrılmayacak. Bunun yerine yönetim kurulunda görev almaya devam edecek.

Bildiğiniz gibi Apple, bugüne kadar büyük ölçüde Çin ile sınırlı kalan iPhone üretimini yavaş yavaş Hindistan’a kaydırıyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde üretilen her iki iPhone’dan birinin Hindistan çıkışlı olması bekleniyor. Bu yüzden Foxconn’da Hindistan’da yükselen bu yeni rekabetle başa çıkmak için önemli adımlar atıyor.

Windows’un bir sonraki sürümü yapay zekadan güç alacak