Starfield’dan 45 dakikalık oynanış videosu yayınlandı

Starfield

Bu yıl oyun severlerle buluşacak olan en heyecan verici oyunlardan biri olan Starfield’dan 45 dakikalık bir oynanış videosu yayınlandı.

Fallout ve The Elder Scrolls gibi efsanevi serilerin arkasındaki stüdyo olan Bethesda, 25 yıl sonra ilk kez, eski bir seriyle bağlantılı olmayan yepyeni bir oyuna imza atıyor. Bu yüzden de tahmin edeceğiniz üzere oyun için epey heyecanlı bir bekleyiş var. Uzun süredir devam eden bu heyecanlı bekleyiş nihayet eylül ayında sona erecek ve Starfield adlı bu oyun 6 Eylül’de oyun severlerle buluşacak.

Geçtiğimiz Xbox Showcase etkinliğinde 15 dakikalık bir tanıtım videosu yayınlayarak Starfield’ı detaylıca tanıtan Bethesda, bu kez daha da uzun bir video yayınladı ve oyun hakkında merak edilen tüm soruları detaylıca cevaplandırdı. Bethesda tarafından yayınlanan 45 dakikalık bu oynanış videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

starfield

Yayınlanan bu video, oyun severleri nasıl bir deneyimin beklediği konusunda kapsamlı bir kılavuz ortaya koyuyor. Bethesda’nın Creatin Engine 2 oyun motorundan güç alan oyunda oyun severler 1000’den fazla özgün gezegeni ziyaret edip keşfedebiliyor. Oyun “Skyrim’in uzayda geçen versiyonu” olarak nitelendiriliyor ki bu da oyun severleri epey heyecanlandırmaya yetiyor.

Son yılların belki de en çok beklenti yaratan oyunlarından olan Starfield’ın bu beklentileri karşılayıp karşılayamadığını bekleyip göreceğiz. Ancak hem Betheda hem de Microsoft oyuna bir hayli güveniyor. Öyle ki Microsoft bundan sonra Starfield’ı Xbox’ın amiral gemisi oyunu yapmak için şimdiden önemli adımlar atmaya başladı. Hatta bir oyundan esinlenerek hazırlanan ilk Xbox oyun kolunu da bu oyuna özel yaptı. Bu oyun kolu da dün resmen tanıtıldı.

İlk açık dünya Star Wars oyunundan beklenen fragman geldi