Star Trek: Beyond, Kötü Gidiyor!

Star Trek Beyond 29

Star Trek evreninin yeni serisinin üçüncü halkasında, işler hiç de istenildiği gibi gitmiyor. Yapım, eleştirmenlerden tam not alsa da, gişede hayal kırıklığı yaratıyor.

Dünyaca ünlü bilim kurgu efsanesi Star Trek, 2009 yılında yepyeni oyuncularla karşımıza çıkmıştı. Yapımcılar, orijinal seriye saygı göstermiş ve bunun bir reboot (yeniden başlatma) değil, alternatif evren olduğunu dile getirmişti.

2009’da çevirlen ilk Star Trek 385 milyon dolar, ikinci film olan Into Darkness ise 480 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Üçüncü yapımın ise, birinci filme yakın bir başarı elde etmesi bile zor gibi gözüküyor.

Star Trek

Chris Pine ve Zachary Quinto’nun baş rollerini paylaştığı; Karl Urban, Zoe Saldana, John Cho ve Anton Yelchin’in ise önceki filmlerdeki rollerini sürdürdüğü kadroya, Thor ve Pacific RIM’den tanıdığımız Idris Elba kötü adam olarak dahil oldu.

6 Temmuz’da Avustralya’da, 22 Temmuz’da ise Amerika ve dünyanın pek çok ülkesinde gösterime giren yapım; Fransa ve Güney Kore’de yarın, ülkemizde 26 Ağustos’da, Çin ve Meksika’da 2 Eylül’de gösterime girecek.

Yapım, 190 milyonluk bütçesine rağmen şimdilik 210 milyon dolar gişe hasılatı elde edebildi. Çin pazarı kozu henüz devreye girmese de, bu değer, beklentilerin aşağısında. Başarısızlıkta Suicide Squad ve Jason Bourne gibi filmlerle aynı dönemde gösterime girmesi ve Idris Elba’nın kesinlikle Benedict Cumberbatch kadar popüler bir yıldız olmaması gibi faktörler bulunuyor.

Yine de Star Trek Beyond, mali açıdan zarar etmeyecek ama yapımcılara, gelecek için önemli dersler verecektir.

Bu sırada yapımcı ve yönetmen J.J Abrams’ın, son derece talihsiz bir kazayla hayatını kaybeden Anton Yelchin, Chekov rolünün bir daha cast edilmeyeceğini açıkladı. Maalesef Beyond, genç Yelchin ve efsanevi Leonard Nimoy’un son kez görüldüğü film unvanını da taşıyor.

2016 Yılının En Çok Satan Oyunları!