Star Trek Uzay Gemisi Şeklinde Ofis İnşa Ettirdi

star trek enterprise office building china designboom 041

Çin’liler parayı buldukça nasıl harcayacaklarını şaşırıyorlar. Çin’in en büyük teknoloji şirketlerinden Baidu’nun yöneticilerinden biri, kendine özel bir yatırım olarak planladığı ofis binasını, 100 milyon dolar harcayarak Star Trek’teki ünlü uzay gemisi “USS Enterprise” şeklinde tasarladı.

NetDragon-headquarters[1]

Çinli oyun geliştiricisi NetDragon Websof’un ofisi olarak hizmet vermeye başlayan binanın inşa edilebilmesi için, sahibi Liu Dejian, Star Trek markasının sahibi olan CBS’ye başvurduğunda önce kimse bu projeye inanamamış. Ancak Liu Dejian yazılı izinleri aldıktan sonra binayı inşa etmeye başlamış. 100 milyon dolar masrafla inşaa edilen bina yukarıdan bakıldığında, uzay gemisi USS Enterprise şeklinde görünüyor. Binanın içi de USS Enterprise gibi hazırlanmış. Hatta patronun oturması için, aynı dizi filmdeki gibi, geminin yuvarlak diski üzerinde bir kaptan köşkü de bulunuyor.

Meraklılar, gemiyi Google Map üzerinde de görebiliyorlar zira 2010 yılından beri inşaa edilen bina, Google’ın uydu haritalarında da kayıt altına alındı.

 

Hava videoları için hangi Drone’u seçmeli?