Vitalik Buterin’den Rollup Merkeziyetsizleştirme Çağrısı

Ethereum mu Bitcoin mi sorusu yanıt buldu

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, Ethereum ekosisteminde rollupların merkeziyetsizleştirilmesinde standartların yükseltilmesini gerektiğini söyledi ve geliştiricileri yıl sonuna kadar bu yönde ilerlemeye çağırdı.

Vitalik Buterin ‘den Rollup Merkeziyetsizleştirme Çağrısı.  Buterin , Ethereum’un Denkun güncellemesinden sonra ölçeklendirme çalışmalarının yavaş ve adım adım ilerlediğini söylüyor. Rollupların güvenlik ve performans açısından belli bir seviyeye gelmesi gerektiğini belirtiyor.

Ethereum şu anda ölçeklendirme ve veri parçalama odaklı “The Surge” aşamasında bulunurken, gelecekte sansür direnci, merkeziyetsizleştirme ve protokol risklerine odaklanacak.

 Buterin, Ethereum’un sadece finansal bir ekosistem olmaktan çıkıp bağımsız bir merkeziyetsiz teknolojiye dönüştüğünü vurguluyor.

Vitalik Buterin Ethereum

MicroStrategy’nin hisseleri, Kerrisdale Capital’in yayımladığı rapor sonrası düştü

MicroStrategy’nin hisseleri, bilançosunda 214 binin üzerinde Bitcoin bulunmasına rağmen Kerrisdale Capital tarafından yayımlanan bir rapor sonrası dün düşüşe geçti. Raporda, hedge fonu Bitcoin’de uzun süreli, MicroStrategy hisselerinde ise kısa süreli pozisyon aldığını belirtilirken şirket hisselerinin, Bitcoin’in artan değeri nedeniyle yükseldiği, ancak bu ilişkinin çarpık olduğunu savundu. Ayrıca, yatırımcıların artık Bitcoin’e doğrudan yatırım yapabilecekleri yeni araçlara sahip olduklarını ve MicroStrategy hisselerindeki primin gereğinden fazla yüksek olduğunu iddia etti. Raporun yayımlanmasının ardından MicroStrategy’nin hisse değeri yüzde 14 oranında değer kaybetti.

 FTX kurucusu Sam Bankman-Fried’a dolandırıcılık suçlamasıyla 24 yıl hapis cezasına çaptırıldı.

FTX kurucusu Sam Bankman-Fried, bireysel yatırımcıların 8 milyar dolar kaybetmesine yol açan bir dolandırıcılık davasının ardından perşembe günü yaklaşık 24 yıl hapse mahkum edildi.

New York Güney Bölgesi ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Lewis Kaplan, eski milyardere yatırımcı ve kreditör kayıplarını 11 milyar dolara kadar ödeme emri verirken, Bankman-Fried’ın “görünürdeki pişmanlık eksikliği” ve “gerçekle olan esnekliği” nedeniyle 24 yıl hapis cezası verdi.

Savcıların ceza tavsiyesinden 15 yıl daha az olan bu hapis süresi, Bankman-Fried’ın avukatlarının onu halk nezdinde yeniden konumlandırma çabalarına rağmen verildi.

Avukatlar, Bankman-Fried’ı “kafasında matematikle” ancak “kalbinde kötülükle” yönetim yapan “güzel bir bulmaca” olarak tanımlasa da Yargıç Kaplan, Bankman-Fried’ın yargılama sırasında üç kez yalan söylediğini ve kripto imparatorluğunun çöküşünden hemen önce Alameda’nın bilançosundaki milyarlarca dolarlık açığı sadece o zaman fark ettiğini iddia ettiği bir durumu öne sürerek bu görüşü reddetti.

Mahkeme salonu dolup taşarken Bankman-Fried, kaderini öğrendiğinde duygusuz bir şekilde, önünde birleştirdiği elleriyle ceset gibi dik bir şekilde durdu ve yargıcın kararını açıklamasına kadar son sözlerini takılmadan söyledi.

Dreame R20 dikey süpürge incelemesi: Hafif, güçlü ve kullanışlı