Squid Game oyunlarında esas kazanan Netflix oldu

Squid Game oyunlarında esas kazanan Netflix oldu

Netflix, bu zamana kadar akışındaki ölçümleri her zaman yakından korumuştu. Ancak son zamanlarda Bloomberg’de yayınlanan rapor şirketin bazı programlarına yönelik gelirlerini gözler önüne serdi. Squid Game de bu raporda önemli bir yere sahip. İşte detaylar.

Netflix’in gelirlerinin saklandığı bu kara kutu, Bloomberg tarafından yayınlandı. Şirketin “etki değeri” ve “verimlilik” puanlarını detaylandıran belgeler halka sunuldu. Bloomberg’in son raporuna göre, 41,7 kat verimlilik elde edilen ve 21.4 milyon dolarlık bir bütçeyle 891.1 milyon dolarlık geri kazanım sağlayan Squid Game şirket için büyük bir başarı örneği oldu.  Belgeler ilk olarak şirketin bir çalışanının şirketle ilgili gizli bilgileri sızdırmasının ardından çıktı. Dave Chappelle’in tartışmalı özel bölümü çalışanlar arasında gündem oldu. The Closer isimli programın kaldırılmamasıyla eski Netflix çalışanı şirketin gelir raporlarını sızdırdı.

Squid Game oyunlarında esas kazanan Netflix oldu

Rakamlar ilk 23 günde yaklaşık 132 milyon insanın Squid Game izlediğini ortaya koydu. Bu rakamlar ile Bridgerton tarafından belirlenen bir rekor kırılmış oldu. Netflix zaman zaman belirli şovlar için benzer bilgiler yayınlıyor, ancak kaç bu denli açık bir rapor hiç yayınlanmamıştı. Bloomberg’e göre Netflix, Squid Game’i 87 milyon kişinin ilk 23 günde (yüzde 66) bitirdiğini tahmin ediyor. İzleyiciler, gösteriyi toplamda 1,4 milyar saat izlemiş. Netflix’i temsil eden bir avukat, Bloomberg’e, incelediği belgelerde yer alan gizli verileri ifşa etmenin uygun olmayacağını söyledi. Avukat, “Netflix bu ölçümleri şirket dışında tartışmıyor ve bunları ifşa edilmekten korumak için önemli adımlar atıyor” dedi.

iPhone 14 hakkında bilgiler gelmeye başladı bile